GPS-ul a cedat nervos. Acesta este cel mai complicat nod rutier din lume

De opt ani și de 4.000 de muncitori au avut nevoie chinezii pentru a construi una dintre cele mai impresionante structuri ale lumii moderne. Este podul rutier pe cinci nivele suprapuse, un veritabil coșmar pentru șoferi și chiar pentru sistemele de navigație. 

Uriașul din beton a fost finalizat în primăvara anului acesta, după ce lucrările demaraseră în 2009. Structura a trecut testele de rezistență și fiabilitate și a fost inaugurată în iunie. De atunci, dezvoltatorii de sisteme de navigație tot încearcă să-i dea de cap.

„Nu vă faceți griji”, le-au transmis autoritățile participanților la trafic care încă mai evit autostrada suspendată. „Chiar dacă greșiți drumul, nu veți fi nevoiți să ocoliți mai mult de un kilometru pentru a reveni pe ruta corectă.”

Spectaculoasa autostradă suspendată la 37 de metri de sol a fost ridicată la periferia orașului Chongqing din sud-vestul Chinei. Include cinci etaje, 20 de rampe și direcționează fluxurile de transport pe opt căi diferite. „Prea multe opțiuni”, se plâng șoferii care nu au nimerit ieșirile dorite, deși indicatoare mari îi ghidează către ruta respectivă.

Pe internet au apărut deja glume: „Nici chinezii nu mai înțeleg chineza!”, „Orașul din care nu reușești să pleci” sau „Dacă încurci bretelele, îți ia o zi ca să ajungi la Chongqing”, sunt câteva dintre glumele care au podul în prim plan. Preferata internauților este o poantă care nu este însă, deloc departe de adevăr: „GPS-ul meu mi-a spus: Du-te unde vrei și lasă-mă în pace!”

 

Adaugati comentariu