Game, set, meci – Serena Williams este imaginea Aston Martin Valkyrie

Serena Williams Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie, noul hypercar extrem cu 1.000 de cai putere, dezvoltat alături de Red Bull Advanced Technologies, a fost dezvăluit în premieră în versiunea finală de serie.

Imaginea noului model va fi campioana de tenis Serena Williams. Doar 150 de unități de stradă și alte 25 pentru circuit vor fi produse, primele livrări urmând să aibă loc în 2019. Prețul estimativ oscilează în jurul pragului de 2-3 milioane de lire sterline.

Aston Martin Valkyrie este un hypercar hibrid cu tracțiune spate și un motor V12 aspirat de 6,5 litri și cel puțin 1.000 CP, montat central și dezvoltat de Cosworth. Aceasta va fi cuplat la un sistem de recuperare a energiei de tip KERS care va suplimenta puterea dezvoltată motorul termic, sistem inspirat din Formula 1.

Valkyrie este realizat cu concursul celor mai buni furnizori de componente din industrie. Bateriile Li-Ion ultra-compacte vor fi livrate de Rimac. Cutia de viteze automată va avea șapte trepte și va fi furnizată de Ricardo. Frânele ceramice sunt produse de Alcon și Surface Transformers, Bosch va semna ECU-ul motorului, unitatea de control al tracțiunii și cea a sistemului ESP, iar anvelopele de 20-21 inch vor purta sigla Michelin.

Masa la gol nu va depăși o tonă, Valkyrie fiind construit în jurul unei structuri MonoCell din fibră de carbon, livrată specialiștii de la Multimac. Astfel, Valkyrie va afișa un raport CP/kg perfect, de 1:1, urmând să fie chiar mai rapid decât un monopost de Formula 1.

Cheia performanțelor fabuloase ale noului hypercar este aerodinamica revoluționară a panourilor de sub caroserie, capabilă să genereze o apăsare aerodinamică de până la 1,8 tone și accelerații laterale de 4 g sau chiar 4,5 g.

Adaugati comentariu