Ken Block se întoarce! Celebrul pilot de raliu își face acum de cap în deșertul Utah din Statele Unite la volanul mașinii sale de competiție. Vă rugăm să nu încercați asta cu mașina dumneavoastră!

Ken Block ne-a obișnuit cu clipurile spectaculoase filmate în mediul urban, dar de această dată, și-a scos mașina de pe asfalt pentru o incursiune în deșert, în noul său film “Terrakhana”. Cinci minute de adrenalină și praf cât cuprinde, provocate de omul care spune că “Dacă nu faci ceva periculos, nu primești niciun pic de atenție”.

Mașina modificată, cu 600 de cai putere, urcă rampele aproape verticale cu nisip și pietre, apoi aleargă la vale cu toată viteza. Mașina plutește prin aer între dune și parcă se aude suspinând atunci când aterizează. La un moment dat, clipul îl arată pe Block apropiindu-se de marginea stâncii, o zonă care se numește “lama cuțitului”. Nu e deloc greu de înțeles de ce. Dacă nu își calcula corect distanța de frânare, Block ar fi putut să plonjeze sute de metri în gol.

“Prea multă putere am în mașina asta”, se plânge curajosul de 49 de ani. Am trăit să o vedem și pe asta!