Fostul internaționalul Brazilian Jefferson de Oliveira Galvao a fost somat de o bandă armată să iasă din mașina sa, un Range Rover Evoque, în centrul orașului Rio de Janeiro.

Portarul în vârstă de 34 de ani era pe drum spre baza de antrenament Botafogo, duminică dimineața, când o mașină a tras în fața lui și câțiva bărbați oameni înarmați au coborât din vehicul. Unul dintre atacatori a îndreptat pistolul către scaunul șoferului. Evenimentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Imaginile îl arată pe Jefferson ieșind din mașină, îngenunchiind cu mâinile aer, în timp ce jefuitorii se urcă în SUV-ul lui și demarează în tromba.

Presa locală raportează că mașina fotbalistului a fost găsită în aceeași zi, în timpul unui raid al poliției braziliene, dar încă nu sunt informații referitoare la soarta jefuitorilor.

“Din păcate, am fost încă o victimă a violenței care ne devastează orașul. Am fost atacat de bărbați înarmați care intenționau să-mi fure mașina și tot ce aveam. Sunt norocos că sunt în viață”, a scris Jefferson pe o rețea de socializare, la scurt timp după incidentul din stradă.

Portarul în vârstă de 34 de ani al lui Botafogo are în palmares 22 de selecții la echipa națională a Braziliei, cu care a câștigat Cupa Confederațiilor în 2013. Goalkeeper-ul a jucat și în Europa, la Konyaspor și Trabzonspor.