Faceți cunoștință cu mezinul familiei de SUV-uri Volkswagen! Așa va arăta T-Cross

Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross se apropie cu pași repezi de momentul lansării pe piață, iar constructorul german merge pe transparență în campania de promovare a viitorului său SUV mic. Constructorul german a dezvăluit schițele care au stat la baza design-ului lui T-Cross.

Inspirat de conceptul cu același nume prezentat în 2016, la Salonul Auto de la Paris, T-Cross va fi cel mai mic din familia de SUV-uri de la Volkswagen și va fi construit pe platforma MQB A0 pe care este construit și Polo.

Schițele arată că T-Cross în versiune de serie va primi stoupuri conectate printr-o bandă luminoasă LED, care se va întinde pe întreaga lungime a ușii portbagajului. Un eleron discret deasupra lunetei și un difuzor, șine pe acoperiș și aripi evazate, dar și nervuri proeminente pe portiere confirmă că micul T-Cross va fi și sportiv. “Un nume puternic pentru un produs puternic”, concluzionează Klaus Bischoff, șeful diviziei de design de la Volkswagen.

În schițele din materialul video făcut public de Volkswagen, vedem și partea frontală a viitoarei mașini, acolo unde se regăsesc grila și farurile asemănătoare cu ceea ce știm deja de la fratele mai mare, Tiguan.

T-Cross ar trebui să ajungă în showroom-uri cu o gamă de motorizare asemănătoare cu cea a lui T-Roc. Astfel, ar trebui să regăsim pe listă motorul de 2.0 litri TSI cu 190 CP, motorul de 2.0 litri TDI cu 150 CP, o unitate de 1.5 litri TSI tot cu 150 CP, un diesel 1.6 TDI de 115 CP și încă un diesel 2.0 TDI de 190 CP. Nu este cert dacă Volkswagen îl va oferi pe T-Cross cel mic și cu motorul de 1.0 litru cu 3 cilindri.

Nu va exista posibilitatea configurării viitorului SUV cu tracțiune integrală, tracțiunea față fiind singura opțiune. Clienții vor putea, în schimb, să aleagă între o transmisie manuală cu șase trepte și una automată cu dublu ambreiaj.

T-Cross vine să de dueleze cu ultra-popularele Nissan Juke, Renault Captur și Peugeot 2008. Constructorul german a confirmat că T-Cross va fi construit la uzina din Brazilia.

 

Adaugati comentariu