Este cea mai scumpă mașină din lume: Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce a dezvăluit cea mai scumpă mașină din lume la Concursul de Eleganță de la Villa d’Estate din Italia. Este Rolls-Royce Sweptail, un coupe unic în lume, construit la comandă. Un client misterios a plătit pentru acesta 13 milioane de dolari.

Cu un design original și accente retro care amintesc de design-ul automobilelor din anii ‘20, dar și de yacht-urile de lux, Rolls-Royce Sweptail este cea mai scumpă și, cu siguranță, cea mai lungă mașină cu două locuri din lume. Șeful Rolls-Royce Torsten Muller-Otvos a infirmat informațiile referitoare la preț și a refuzat să dezvăluie numele clientului, dar a subliniat că automobilul este “deosebit de scumpă, deosebit de scumpă”.

Rolls-Royce-Sweptail

O grilă uriașă, despre care se spune că este una dintre cele mai mari folosite în era modernă, sprijină logo-ul Spirit of Ecstasy. Vehiculul vine cu faruri redesenate și o bară nouă, dar și cu o parte posterioară care nu seamănă cu niciunul dintre modelele din gama Rolls-Royce.

Piele fină de culoare bej, finisaje din lemn prețios și un volan subțire tipic brand-ului, aflat pe partea dreaptă, se regăsesc la interiorul automobilului, dar fotografii oficiale cu habitaclul nu au fost făcute publice deocamdată. Și ca și cum mașina nu ar fi fost suficient de spectaculoasă, există un buton la apăsarea căruia, își face apariția o sticlă de șampanie în partea din spate.

Nu există nici informații referitoare la ce se ascunde sub capotă, dar cel mai probabil, acolo bate o inimă V12 de 6.7 litri.

 

Adaugati comentariu