Doliu în sporturile cu motor. A murit Nicky Hayden, fost campion mondial MotoGP

Nicky Hayden

Nicky Hayden, campion MotoGP în 2006, s-a stins din viață după ce a fost lovit de o mașină miercurea trecută în timp ce se plimba cu bicicleta. Pilotul american avea 35 de ani.

Marele rival al lui Il Dottore Valentino Rossi în sezonul 2006, Haydn a alergat în campionatul MotoGP până în 2015, cu Honda, Ducati, apoi Aspar Racing Honda. În 2016, a făcut trecerea în Campionatul Mondial de Superbike tot cu o Honda, cu care a și reușit să câștige o cursă, obținând astfel prima sa victorie în 10 ani.

218 curse, 131 de victorii și 28 de podiumuri sunt cifrele care definesc cariera americanului, care a petrecut 13 ani la clasa regină. Hayden se afla pe locul 13 în ierarhia generală.

Nicky Hayden a fost lovit de o mașină în timp ce pedala în Rimini, Italia, alături de mai mulți prieteni, suferind răni grave la cap și piept. Acesta a fost transportat în stare gravă la spitalul Buffalini din Cesena. Fratele Tommy și mama Rose nu au părăsit spitalul nicio secundă, sperând într-o minune. Reprezentanții spitalului au anunțat însă decesul în această dimineață. Hayden era logodit și urma să se căsătorească în această vară.

Vestea morții lui Hayden vine la scurt timp după o altă dramă în sport. Exact cu o lună în urmă, ciclistul Michele Scarponi a fost lovit de o mașină în timp ce se antrena.

Adaugati comentariu