Ce drac împielițat mai este și Dodge Challenger SRT Demon? Americanii au pus în scenă cel mai spectaculos show la prezentarea noii bestii marca Dodge, la Salonul Auto de la New York.

Demon este cel mai agresiv Challenger de serie construit vreodată. Cifrele spun totul: un motor V8 de 6.2 litri cu 852 CP îl face pe acest “drac” să gonească de la 0 la 100 km/h în doar 2,3 secunde. Noul Challenger vine cu o cutie automată cu 8 rapoarte și este echipat standard cu sistemul Launch Control. În funcție de poziția cheii în contact, Demon-ul pote pune la dispoziția șoferului trepte diferite de putere: în poziția de bază a cheii, Dodge-ul dispune de 500 CP, iar turația maximă este limitată la 500 rpm.

Dodge Challenger SRT Demon New York

“Cine reușește la New York, reușește oriunde în lume”, cânta Liza Minelli în hit-ul anilor ’70. Iar producătorii auto se ghidează după același principiu, trimițând pe scena orașului de pe Coasta de Est a Statelor Unite ce au mai impresionant în portofoliu.

Așa se face că Ford a adus la New York cel mai mare SUV contruit vreodată de producătorul american: Lincoln Navigator, aflat la a patra generație, măsoară acum 5 metri și 30 de centimetri și cântărește 2,6 tone, puse în mișcare de un motor V6 cu 450 CP. La bordul lui Navigator pot urca 7 persoane.

Lincoln Navigator New York

La New York a ajuns și cel mai rapid SUV construit vreodată, Jeep Grand Cherokee Trackhawk, un monstru cu motor V8 și 707 CP. Sunt cifre care îl propulsează pe Trackhaw de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, în drumul său spre o viteză maximă de 290 km/h.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk New York

Incitantul Jaguar F-Type 4cyl a urcat și el pe scena salonului auto de la New York. Mai ușor cu 50 kg și mai eficient ca modelul cu șase cilindri, F-Type cu 4 cilindri vine cu un 300 CP și – spre deosebire de frații săi cu motoare V6 sau V8, cu o evacuarea cromată poziționată central. 0-100 km/h? 5,7 secunde.

Jaguar F-Type 4cyl New York

Aflați totul despre cele mai importante mașini prezentate în Big Apple, pe site-ul AutoExpert.