De unde cumpăr o maşină de ocazie? Cum verificam dacă este în regulă?

maşină de ocazie
De unde cumpăr o maşină de ocazie? Cum verificam dacă este în regulă? Achiziţionarea unui vehicul reprezintă o investiţie importantă, iar mașinile rulate sunt foarte tentante. Mai accesibile decât cele noi, dotate cu echipamente bune, fiabile, acestea sunt alternative atractive pentru tot mai mulți dintre români. Sarcina de cumpărare a unui automobil trebuie tratată cu multă atenție, pentru a beneficia de avantajele acestuia. De unde poţi să cumperi o maşină rulată? Ce să faci pentru a avea certitudinea că maşina vizată este cea prezentată de vânzător? Aceste aspecte ne-am propus să le descoperim în continuare.

Maşini rulate de unde le poţi cumpăra?

Cu siguranţă, există varietate când vorbim de opţiuni de achiziţionare a vehiculelor rulate. Acestea pot fi cumpărate din târguri auto specializate, de pe site-urile specializate, portalurile de anunţuri şi direct de la dealerii auto. Fiecare variantă are avantaje şi dezavantaje.

Târgurile auto sunt variante ce merită luate în considerare, în astfel de locuri se adună un număr mare de proprietari care doresc să îşi vândă mașinile second hand, deci oferta este variată. Alegând această soluţie poți vedea aspectul mașinii de ocazie şi chiar poţi negocia preţul acesteia. Totuși există şi riscuri, multe dintre autoturismele ce ajung în târguri pot avea vicii ascunse, ce nu se pot depista decât în urma unor inspecții riguroase. Din nefericire, în târguri ajung şi maşini cu modificări neomologate sau vehicule ale căror kilometraje au fost modificate.

De unde cumpăr o maşină de ocazie? Cum verificam dacă este în regulă?

Site-urile de anunțuri au categorii special dedicate în acest sens. Procedeul este simplu, vezi anunţul, descrierea mașinii şi poți contacta proprietarul. La fel ca în cazul târgurilor auto şi această variantă este permisivă putând negocia preţul. Dezavantajul constă în faptul că vehiculul vizat se poate afla într-o regiune îndepărtată a țării, deci implică risipă de timp şi costuri suplimentare. Un alt dezavantaj este legat de faptul că prezentarea vânzătorului diferă de realitate.

Portalurile auto, la fel ca târgurile de mașini rulate, vin cu o ofertă largă de produse. Utilizând instrumentele puse la dispoziție poți descoperi în doar câteva minute modelul potrivit. Nișarea este foarte precisă astfel că economiseşti timp. Dezavantajul constă în faptul că vehiculele prezentate aici pot avea vicii ascunse şi pot avea modificări la kilometraj sau alte componente esenţiale. Deci această variantă poate furniza o experienţă de achiziţie minunată sau dimpotrivă una dezamăgitoare.

Dealerii auto continuă să fie opţiunile preferate de cumpărătorii care doresc garanție pentru mașinile achiziţionate. Chiar dacă costurile de achiziţie sunt ceva mai ridicate faţă de celelalte alternative prezentate, perioada de garanţie propusă este generoasă. În plus mulți dintre dealeri vin cu sisteme de finanţare, astfel cumpărătorii pot achiziționa maşini rulate în rate.

Cum achiziţionezi inteligent maşini de ocazie?

E simplu să achiziţionezi maşini de ocazie bune. E simplu să te ferești de samsarii şi persoanele rău intenţionate care se ocupă cu comercializarea de vehicule neconforme. Ai la dispoziție instrumente ce te ajută să faci alegeri inteligente. Tot ce îţi trebuie este să soliciţi vânzătorului numărul de identificare VIN. Codul format din 17 caractere se regăseşte în talonul vehiculului, în cartea maşinii, inscripţionat pe caroserie, pe motor. Mulți şoferi cunosc această serie sub denumirea de serie şasiu. Numărul furnizat de potenţialul vânzător poate fi introdus pe Automoli.ro, făcându-se astfel o solicitare de evaluare, în urma căreia se generează un raport VIN. În baza numărului de caroserie se extrage istoricul maşinii, aflând detalii importante despre aceasta. Vei afla detalii cu privire la anul fabricării, uzina în care a fost asamblată, tipul caroseriei, dotări, dar şi detalii legate de numărul de proprietari anterior, incidente rutiere în care a fost implicată maşina, care este kilometrajul real ori dacă maşina vizată se găseşte în baza de date a poliţiei, înregistrată ca fiind furată.

Aceste detalii sunt esenţiale dacă îţi doreşti să faci o investiţie inteligentă, te protejează de costuri ulterioare inutile şi cel mai important, vei călători în siguranţă.

Foto: pexels

Adaugati comentariu