Zeci de mașini au fost distruse cu un buldozer în Filipine. Chiar președintele statului, Rodrigo Duterte, a supervizat procedura care a trimis la fiare vechi mașini de lux în valoare de peste 5 milioane de dolari.

În total, peste 800 de vehicule importate ilegal în Filipine, au fost casate. Printre acestea s-au aflat 68 de mașini de lux ca Lamborghini, Mercedes-Benz și Porsche, dar și opt motociclete.

În luna februarie, președintele Duterte a ordonat distrugerea altor 30 de automobile de lux confiscate, ca acțiune în cadrul unei campanii de luptă împotriva infracționalității. Acesta a cerut ca imaginile să fie făcute publice, ca o dovadă a intoleranței corupției în Filipine.

“Trebuie să arătăm lumii că aici este un loc viabil pentru investiții și afaceri. Înainte de ajunge în acel punct, trebuie să impui mai întâi respectarea legii și ordinii”, a declarant Duterte. “Nu poți scăpa de taxe și impozite în Filipine, așa că mai bine nu mai încercați, pentru că nu veți reuși”, a avertizat șeful statului filipinez.