Cum protejăm animalele de companie de accidente

Neatenția șoferului, a stăpânului, dar și curiozitatea animalului pot duce la accidente de stradă dintre cele mai neplăcute, soldate fie cu membre fracturate, oase rupte, traumatisme craniene sau chiar moartea acestuia. Pentru a evita astfel de situații, trebuie să luam toate măsurile de prevenție, pentru a ne bucura în continuare de iubirea necondiționată a animalului nostru.

  • Câinii sunt foarte curioși și sunt atrași de tot ce mișcă. Așadar, nu ieșiți din casă fără lesa care vă permite să  aveți control asupra libertății de mișcare a acestuia.
  • Evitați să vă plimbați pe marginea drumului. Dacă nu există trotuar, aveți mare grijă ca animalul să nu alerge și mergeți cât se poate de aproape de marginea drumului.
  • Mergeți pe trotuar cu mare grijă și cu lesa strânsă, astfel încât să nu permită ieșirea în drum.
  • Folosiți întotdeauna botnița, astfel încât animalul să nu fie atras de resturi de mâncare aruncate la întâmplare sau să aibă reacții imprevizibile în prezența oamenilor.
  • Mergeți în parc sau în locurile special amenajate pentru câini, mai ales dacă știți că devine agitat în prezența mașinilor.
  • Dacă îl transportați în mașină, nu lăsați geamurile deschise. De asemenea, nu îl țineți pe scaunul din față.

În cazul în care tocmai ați fost martorul unui accident neplăcut în care este implicat un câine, iată ce trebuie imediat verificat.

– Respirația

– Pulsul – dacă inima câinelui s-a oprit, veterinarul poate încerca s-o repornească apăsându-l pe piept;

– Lichide – câinele va fi probabil în stare de șoc și poate avea nevoie de o perfuzie, astfel acesta primeste fluide speciale ce reduce șocul.

Din moment ce câinele este stabil, veterinarul va verifica:

– Oasele rupte – acestea sunt des întalnite in accidente, de obicei la picioare sau la pelvis (șolduri);

– Pieptul – veterinarul va verifca dacă sunt probleme cu coastele și plămânii câinelui;index

– Hemoragie internă

– Capul – în vederea rănilor la cap.

– Tăieturi și vânătăi.

Sursa e-pets.ro

Adaugati comentariu