Unde găsești apă în deșert? La parcul acvatic! Ca să testeze abilitățile unui Mercedes G-Class 6×6 prin apă, fostul prezentator de la Top Gear, Richard Hammond, a scufundat tiranozaurul într-un bazin din complexul Atlantis de la Dubai.

Monstrul cu trei punți și șase roți, cu un preț de aproape jumătate de milion de euro, și-a făcut drum printre clienții parcului acvatic care pluteau liniștiți în bazinul nu foarte adânc. Familiile care sosiseră acolo pentru o zi relaxantă, au avut parte de un șoc. O mașină rulând prin apă.

Mercedes-ul uriaș, construit anume pentru miliardarii excentrici, a trecut testul acvatic și a fost dus direct în deșert. Șoferul a redus presiunea în anvelope prin intermediul unui comutator aflat în plafon. Bestia cu motor V8 de 5.5 litri cu 544 CP a devorat dunele de nisip, s-a aruncat peste creste și a zburat de-a dreptul.

Cel aflat la volan a dat impresia că intră în panică la o coborâre foarte abruptă: “Sunt într-o mașină, nu  într-un accident de avion”, a strigat acesta în timp ce împingea la limită Mercedes-ul cu șase roți pe terenul de joacă din deșert.

La întoarcercerea pe asfalt, jurnalistul a crescut presiunea în anvelope. Imaginea arată cu G-Class-ul se înalță pe durata acestei proceduri, iar pneurile revin la forma obișnuită.