Cinci stele EuroNCAP pentru Insignia, Arteon și Stelvio, doar trei pentru Mustang

EuroNCAP

Noul Volkswagen Arteon, SUV-ul Alfa Romeo Stelvio și limuzina Opel Insignia au trecut cu brio testele EuroNCAP, adjudecându-și punctajul maxim. Tot cu cinci stele se pot lăuda Seat Ibiza și Hyundai i30. La polul opus este Ford Mustang, care, la a doua sesiune de teste, a obținut 3 în locul celor 2 stele obținute anterior în luna ianuarie.

EuroNCAP a făcut publice rezultatele celei mai recente sesiuni teste de siguranță la care au fost supuse Alfa Romeo Stelvio, Opel Insigna, Hyundai i30, Opel Insignia, SEAT Ibiza și VW Arteon.

Alfa Romeo Stelvio – 5 stele EuroNCAP

SUV-ul italienilor a bifat un procent de 97% pentru protecția pasagerilor adulți, 84% pentru protecția copiilor, 71% pentru protecția pietonilor și 60% pentru sistemele de siguranță.

Opel Insignia – 5 stele EuroNCAP

Opel Insignia a obținut același punctaj în cadrul testelor EuroNCAP. Nava amiral a companiei Opel a obținut un procentaj de 93% pentru protecția pasagerilor adulți, 85% pentru protecția copiilor, 78% pentru protecția pietenilor și 69% pentru sistemele de siguranță.

Volkswagen Arteon – 5 stele EuroNCAP

Cu nota maximă a trecut testul și Volkswagen Arteon. Limuzina germană oferă o protecție de 96% pentru pasagerii adulți, 85% pentru protecția copiilor, 82% pentru protecția pietenilor și 60% pentru sistemele de siguranță.

SEAT Ibiza – 5 stele EuroNCAP

Cifre excelente a obținut și compacta SEAT Ibiza și a reușit să-și treacă în cont tot cinci stele. Micuțul Iberic a marcat 95 de procente pentru protecția adulților, 77% pentru cea a copiilor, 76% pentru cea a pietenilor, iar sistemele de siguranță au fost notate cu 60%.

Hyundai i30 – 5 stele EuroNCAP

În clasa sa, a trecut examenul cu punctaj maxim și Hyundai i30. 88% pentru pasagerii adulți, 84% pentru copii, 64% pentru protecția pietenilor și 68% pentru sistemele de siguranță sunt cifrele care i-au adus cinci stele.

Honda Civic – 4 stele EuroNCAP

Japonezii de la Honda au fost nevoiți să se mulțumească acum cu 4 stele EuroNCAP în contul noului Civic. 92% pentru protecția pasagerilor adulți, 67% pentru protecția copiilor, 75% pentru protecția pietenilor și 88 pentru sistemele de siguranță sunt procentajele obținute de cea de-a 10-a generație a modelului.

Ford Mustang – 3 stele EuroNCAP

La reevaluarea din iulie, Ford Mustang s-a descurcat mai bine ca în ianuarie, când a obținut doar 2 stele, dar tot departe de pretențiile companiei. Americanii au primit acum 3 în contul supercarului care bifează doar 72% pentru protecția pasagerilor adulți, 32% pentru protecția copiilor, 78% pentru protecția pietenilor și 61% pentru sistemele de siguranță.

Adaugati comentariu