Aventura super-mașinilor în sud-estul Europei – OneLife Rally cu un Bentley Conentinental GT

OneLife Rally Bentley Continental (16)

La drum prin Balcani, la volanul unui Bentley. Povestea a început în anii ‘30, atunci când Bentley Boys au aliniat 50 de mașini Bentley Continental GT la startul unei competiții cu denumirea OneLife Rally. A fost atunci ideea lui Woolf Barnato, dintr-un cartier select din Londra. Opt decenii mai târziu, o echipă pasionată de raliuri aniversează evenimentele de atunci cu o călătorie cu stil, opulență și carismă.

O moștenire îi permisese lui Woolf Barnato să adune în propriul garaj câteva Bentley-uri personalizate și să le alerge în celebra cursă de la leMans, pe care a câștigat-o de trei ori la rând. La întoarcerea acasă, în Anglia, entuziasmatul nebun l-a făcut să se ia la întrecere cu trenul, de la Cannes la Londra. A câștigat și cursa aceea.

OneLife Rally Bentley Continental (7)

OneLife Rally a adunat acum 15 vehicule premium, pentru a călători, timp de o săptămână, de-a lungul enigmaticelor drumuri din Europa sud-estică.

Mănușile de piele pe volan și răcnetul motorului twin turbo de 6.0 litri cu 12 cilindri, care dă impresia că în Ljubljana, Slovenia, a început furtuna, anunță startul cursei. La volanul lui Continental GT se află Ziga Colja, un aventurier curajos, aflat în căutare de povești care merită spuse.

OneLife Rally Bentley Continental (18)

Călătorii vitezomani lasă în urmă și Zagrebul și ajung pe Riviera Mării Adriatice. În punctul de oprire, la Crikvenica, în Croația, pe malul mării, piloții amatori, veniți din toate colțurile lumii, se cunosc mai bine și se împrietenesc, formează adevărate alianțe și spun povești.

Un drum de coastă cu serpentine duce la Dubrovnik. Pereții de stâncă se cutremură de sunetul motoarelor. Este un tur de forță, iar călătorii aleg să treacă transmisia automată a mașinilor în modul manual, pentru mai OneLife Rally Bentley Continental (19)multă distracție, care începe odată cu zona roșie a turometrului, dincolo de 6.000 de ture. Și asta se întâmplă în timp ce șoferul este răsfățat de interiorul luxos al GT-urilor, în scaunele de piele, cu funcții de masaj și ventilație.

Cu al său cadru din oțel, un Continental GT W12 ajunge la două tone și jumătate, dar reușește să transforme această masă într-o experiență entuziasmantă pentru cel aflat la volan.

O nouă oprire la Ston aduce delicatese culinare ca recompensă pentru efortul de peste zi. Acolo petrec cei 15 încă o noapte pe parcursul călătoriei de o săptămână.

Următoarele etape trec cu viteza luminii. Muntenegru, Albania, Macedonia și Serbia, un veritabil tur al Balcanilor, sunt lăsate, pe rând, în urmă. La Prizren, în Kosovo, locuitorii așteaptă în stradă convoiul Bentley-urilor escortate de poliție. Pare un adevărat carnaval și sunt blitz-uri din toate direcțiile, ca pe covorul roșu de la Hollywood. Toată lumea vrea o fotografie cu Ziga Colja și ceilalți aventurieri.

Raliul se încheie aici, iar participanții îl declară un succes total. Numărătoarea inversă pentru ediția următoare a început deja.

Foto: SAGA Institute & Denis Cebulec

 

Adaugati comentariu