Cel mai aglomerat aeroport din Europa poluează cel mai puțin: Heathrow a cumpărat Nissan LEAF

Nissan LEAF

Debut furtunos pentru noul Nissan LEAF. Aeroportul londonez Heathrow a achiziționat 17 astfel de vehicule electrice. 12 dintre acestea vor opera pe pistă, pentru a ghida operațiunile mașinilor de securitate și vehiculelor care transportă bagaje.

Cel mai aglomerat aeroport al Europei, Heathrow, poluează cel mai puțin. Aproximativ 8000 de mașini operează, la ora actuală, în zona aeroportuară. Managerii aeroportului plănuiesc să facă trecerea completă la propulsie cu emisii reduse sau zero până la sfârșitul anului 2020, încurajându-și partenerii să facă la fel.

“Prin programul Heathrow 2.0, vrem ca aeroportul nostru să devină un lider în reducerea emisiilor în toate sursele de activitate”, spune Peter Leeming, șeful Diviziei de Strategie Operațională.

Heathrow a testat Nissan LEAF și a descoperit că este perfect pentru deplasările pe piste și între terminale. Câteva luni mai târziu, plasa deja o comandă fermă.

Nissan LEAF

Nissan a intrat pe piața vehiculelor electrice în 2010, cu prima generație LEAF. În 2017, compacta niponă rămâne cel mai bine vândut automobil cu emisii zero, 260.000 de unități fiind vândute la nivel mondial. Niponii introduc acum pe piață versiunea cu baterie de 30 kWh, care asigură o autonomie cu 26% mai mare.

Cei de la Nissan speră ca măsura luată de aeroportul britanic va inspira și alte companii să facă trecerea la o flotă nepoluantă.

Adaugati comentariu