Ce bijuterie! Bentley-ul lui Elton John este scos la licitație

Elton John Bentley (1)

Sir Elton John a renunțat la o bijuterie din colecția sa de mașini. Un Bentley din 1959, care i-a aparținut artistului britanic în vârstă de 70 de ani, este scos acum la licitație.

Mașina, un Bentley S1 Continental Sport, este una dintre cele 431 construite vreodată și beneficiază de îmbunătățiri aerodinamice realizate de H.J. Mulliner. A fost una dintre cele mai scumpe mașini la acea vreme, capabilă să transporte patru persoane în lux și în confort deplin, la viteze la care te-ai aștepta de la o mașină sport chiar și în zilele noastre.

Elton John Bentley (5)

Cu seria de șasiu BC1BG, Bentley-ul classic a făcut câteva drumuri între Marea Britanie și Gambia, înainte ca artistul să o cumpere în 1976. Elton John a fost cel care a supus-o unei restaurări complete, pentru a o face să arate chiar mai bine ca în anul fabricației.

Elton John Bentley (8)

25 de ani a rămas acest grand tourer în garajul de bijuterii pe roți al lui Elton John, înainte de a ajunge la Lordul Alan Sugar, care le-a vândut-o, în urmă cu 10 ani, celor de la Bonhams. Acum intră într-o licitație selectă, alături de mașini care le-au aparținut starurilor de la Beatles, un Aston Martin condus de Paul McCartney și un MINI care l-a avut drept proprietar pe Ringo Star. În anii trecuți, Elton John a renunțat la un Ferrari Daytona din 1972, la un Ferrari 512TR și la un Maserati Quattroporte.

Bonhams estimează că va obține între 400 000 și 500 000 de lire sterline.

Sursă foto: Bonhams.

Adaugati comentariu