Brașovul găzduiește cea mai îngustă stradă din Europa de Est

Strada Sforii din Brașov  a devenit o adevărată atracție turistică, așa că dacă aveți drum prin Brașov este musai să o vedeți. Aceasta face legatura între străzile Porta Schei şi Cerbului și este cea mai îngustă stradă din Europa de Est.

A fost atestată în secolul al XVII-lea, iar în 1998 au avut loc primele renovări. Abia în 2003 s-a produs adevărata transformare, străduța recăpătându-și strălucirea de odinioară. Chiar și elementele folosite la renovare au fost asemănătoare cu cele originale.

Strada-Sforii-Brasov-Romania1

Imediat după reabilitare, străduța a fost intens promovată și inclusă la târgurile de turism. A primit chiar şi o stea în Ghidul de Turism Michelin, semn că merită vizitată. Dimensiunile străduței au dat și numele acestea. Are o lățime ce variază între 111 și 135 cm și o lungime de 80 metri. „Numele străzii a fost dat de dimensiunile ei foarte înguste, dar şi de faptul că dacă o priveşti arată exact ca un cordon, ca o sfoară. Practic numele este o metaforă între aspectul străzii şi al dimensiunilor ei“, spune arhitectul Mihai Ioniţă.

Brașovul găzduiește cea mai îngustă stradă din Europa de Est

Aceasta reprezintă un loc spectaculos pentru turiști, dar și pentru fotografi, în încercarea de a realiza cele mai frumoase fotografii. Strada Sforii din Brașov este cea de-a treia cea mai îngustă stradă din lume. Sper că v-am stârnit interesul, așa că la următorul drum la Brașov, nu ratați străduța Sforii.

Sursa Adevarul.ro

 

 

Adaugati comentariu