BMW arată Z4 înaintea lansării de la Pebble Beach

BMW Z4

BMW s-a relansat pe ruta roadster-elor și nimic nu pare să-i oprească pe bavarezi. Cu un i8 Roadster pe drum, nemții pregătesc și noua generație Z4. Conceptul va fi prezentat luna viitoare la Pebble Beach, iar versiunea de serie își va face debutul în septembrie la Frankfurt.

BMW tocmai a prezentat pe Instagram o imagine în care arată conturul viitorului roadster, pe care l-am văzut deja în teste pe celebrul circuit de la Nurburgrinng. Desenul arată un roadster cu spate scurt și o capotă alungită, urmând liniile actualului Z4. Capota și parbrizul formează un unghi mare, dar trebuie să ținem cont că avem în fața ochilor, doar liniile unui concept, care are șanse mari să se modifice.

BMW Z4
Sursă: BMWblog

Oglinzile par foarte înguste și au forme care, cu siguranță, nu se vor regăsi la modelul de serie. Per total, designul se apropie de ceea ce am văzut în fotografiile spion în ultima perioadă. Z4 va veni, cum era de așteptat, cu tracțiune spate și va împărți platforma cu Toyota Supra, dar va beneficia de motoare BMW și de un caracter tipic bavarez. Sub capotă, vom regăsi unități pe benzină de 2 și 3 litri, cu o putere care va varia între 200 CP pentru modelul entry-level și 350 CP pentru versiunea Z4 M40i M Performance.

Z4 fură startul și va fi prezentat, în versiune de serie, la Salonul Auto de la Frankfurt, la o lună după ce producătorul premium va prezenta conceptul la Concursul Eleganței de la Pebble Beach, California, pe 17 august. Sora de platformă, Toyota Supra, își va face debutul abia în noiembrie, la Los Angeles.

Adaugati comentariu