Audi și Airbus vor testa taxiuri zburătoare în Germania

taxiuri zburătoare (3)

Audi și Airbus au pornit demersurile în vederea testării taxiurilor zburătoare în spațiul aerian al orașului Ingolstadt, acolo unde se află sediul constructorului german. Scrisoarea de intenție a fost înaintată guvernului german, iar acesta a dat undă verde testării.

Taxiurile pe care Audi și Airbus intenționează să le testeze au la bază conceptul Pop.Up Next, arătat la ediția de anul acesta la Salonul Auto de la Geneva și realizat de Audi în colaborare cu Airbus și Italdesign.

Pop.Up Next reprezintă combinația dintre o mașină convențională și un taxi zburător. La sol, vehiculul cu propulsie electrică se poate deplasa pe o distanță de 50 de kilometri, în timp ce în aer, poate parcurge o distanță de aproximativ 130 de kilometri.

taxiuri zburătoare (1)

În proiectul demarat de Audi, Airbus și Italdesign, au fost implicate autorități locale, sociologi și specialiști în planificare urbană.

Ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, consideră că această soluție de mobilitate reprezintă “o nouă dimensiune a transportului” și “o șansă uriașă” pentru companii de a testa tehnologia care stă la baza taxiurior zburătoare.

“Taxiurile zburătoare nu mai sunt doar o viziune, ne pot transporta către o nouă eră a mobilității”, a comentat Scheuer.

taxiuri zburătoare (2)

Guvernul german nu a stabilit data debutului testelor. Audi, Airbus și Italdesign păstrează încă secretul referitor la momentul în care prototipul gata de zbor va părăsi solul. Modulul autonom mașină-vehicul zburător necesită sisteme de operare și de siguranță complicate, iar atunci când va decola, taxiul zburător trebuie să funcționeze impecabil.

În domeniul taxiurilor zbutăroare, lucrează intens și companii ca Uber și Volocopter.

Adaugati comentariu