Au prins-o pe Regină! Elisabeta a II-a raportată pentru că nu purta centură

Regina Elisabeta a II-a (2)

“God save the Queen”(“Dumnezeu să o salveze pe Regină”) cântă englezii. Dar cine să o mai salveze când regina a uitat să-și pună centura de siguranță? Un trecător a raportat-o pe Maiestatea Sa după ce a observat amănuntul în timp ce limuzina prezidențială o conducea pe Elisabeta a II-a la o ședință a Parlamentului.

Ședința marca debutul anului parlamentar britanic, un eveniment la care regina este prezent[ an de an. Limuzina regală, un Bentley State Limousine, creată special pentru Regina Angliei, a rulat de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Elisabeta a II-a se afla la bord în compania prințului Charles, dar fiul său nu a fost observat fără centură.

Regina Elisabeta a II-a (1)

Poliția a confirmat plângerea, dar departamentul de comunicare al reginei a refuzat să comenteze incidentul. Conform legii britanice, orice pasager aflat pe un loc echipat cu centură de siguranță, trebuie să o poarte. Sunt scutiți de la purtarea centurii șoferii care se deplasează în marșarier și cei aflați la volanul vehiculelor de intervenție.

Dacă suntem obișnuiți să vedem limuzina regală rulând cu viteze foarte mici prin Londra, nu trebuie să credem că nu poate mai mult. Două astfel de mașini Bentley State Limousine au fost create special pentru Regina Elisabeta și dăruite acesteia de producătorul britanic cu ocazia Jubileului de Aur din 2002. Mașina cu o lungime de 6 metri și 22 de centimetri este propulsată de un motor V8 de 6.75 litri, care dezvoltă 400 CP și care poate atinge o viteză maximă de 210 km/h. Mașina prezintă protecție balistică, dar și protecție în cazul unui atac cu gaze și poate rula încă aproape 100 de kilometri cu două anvelopele avariate.

Adaugati comentariu