Amenzi de 30.000 lei pentru firmele de salubrizare. Află de ce!

Firmele de salubrizare din București au fost sancționate ieri cu amenzi în valoare de 30.000 de lei pentru că nu au luat în calcul avertizările meteo și nu au aplicat preventiv materiale antiderapante, în noaptea de duminică spre luni.

Firmele de salubrizare au fost sancţionate de către poliţiştii locali pentru că nu au respectat Programul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în Municipiul Bucureşti. Operatorii de salubrizare ar fi trebuit să ţină cont de avertizările meteo de ninsoare şi să aplice material antiderapant din cursul nopţii. În schimb, tratamentele au fost aplicate în această dimineaţă, (dimineața zilei de luni) motiv pentru care s-a format polei. […] situaţia a fost remediată, traficul rutier a fost reabilitat, dar solicit operatorilor să acţioneze în permanență pentru a asigura un trafic fluent, astfel încât bucureştenii să poată circulă în condiţii normale”, a spus primarul general, Gabriela Firea, potrivit News.ro.

RATB a acţionat rapid pentru deszăpezirea refugiilor acolo unde a fost cazul şi a aplicat soluţii antiîngheţ pe liniile de tramvai, la macazuri şi la terminale, potrivit reprezentanţilor PMB.

Conform art. 91, lit. c) din HCGMB nr. 119/ 2010, sancţiunile pentru nerespectarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare în Bucureşti sunt cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei, reprezentanţii Poliţiei Locale aplicând în acest caz amendă maximă pentru fiecare operator.

Surse Economica.net, Mediafax, sursa foto

 

Adaugati comentariu