Alegerea potrivita a unui set de anvelope 195 50 r15

anvelope
Cumpărarea unor anvelope de iarnă de către șoferi, este deseori primul demers atunci când se apropie iarna, cu temperaturi reduse, precipitații și carosabil umed. Alese potrivit, anvelopele de iarnă sunt capabile să asigureconfort și siguranță, chiar în situații dificile de vreme rea.

Pe internet sau în magazine fizice, sunt disponibile modele variate de anvelope de iarnă. Se pune întrebarea ce anvelope de iarnă vei alege. O anvelopa 195 50 r15 aleasă corespunzător, cu dimensiuni corecte, înseamnă siguranță pe drum indiferent de vreme, de starea drumurilor sau de trafic.

Când achiziționezi cauciucuri iarna 195 50 r15, trebuie să cunoști ce dimensiuni au anvelopele tale. Dacă nu vei cumpăra anvelope potrivite, corespunzătoare cu datele trecute în cartea tehnică a autovehiculului, riști să nu se potrivească și să genereze probleme în utilizare. Recomandările producătorului de anvelope privind dimensiunile trebuie respectate întocmai.

Un set de anvelope iarna corect alese înseamnă călătorii sigure

Un set de anvelope iarna 195 50 r15  corect alese înseamnă călătorii sigure, în deplină siguranță și confort sporit pentru șofer și călători. În magazinul online Anvelope Discount găsești diferite anvelope model 195 50 r15, care pot fi alegerea potrivită pentru autovehiculul tău.  O iarnă în care ai mașina înzestrată  cu anvelope de iarnă de calitate va reprezenta o experiență sigură de șofat, indiferent de traseu.

În perioada rece, cu temperaturi scăzute, este nevoie de anvelope de iarnă de calitate, pentru a fi sigur că te  poți deplasa oriunde, chiar dacă ninge sau carosabilul este alunecos. Tehnologia acestor cauciucuri garantează o  aderență sporită  la carosabilul umed și crește nivelul de manevrabilitate a vehiculului.

În perioada verii, este important să ai automobilul dotat cu anvelope de vară 195 50 r15. Proprietățile materialului din care sunt fabricate permit drumuri lungi pe caniculă, în condiții de temperatură ridicată. Anvelopele de vară și de iarnă au calități care diferă în funcție de sezon, pentru a se adapta perfect condițiilor meteorologice.

Atunci când anvelopele vechi de iarnă sunt uzate, este nevoie să le înlocuiești. Trebuie ținut cont exact de dimensiunile recomandate de producător. Pe fiecare anvelopă, orice marcă ar fi, se află inscripționate datele tehnice proprii modelului de anvelopă. Aceste marcaje tehnice trebuie citite cu atenție sau e nevoie de datele din cartea tehnică a mașinii, pentru a alege și comanda exact anvelopele potrivite autovehiculului tău.

Atunci când anvelopele vechi de iarnă sunt uzate, este nevoie să le înlocuiești.

Pe marginea fiecărei anvelope  sunt scrise cifre și litere, abrevieri ale unor parametri tehnici – lățime, înălțime, diametrul radial al anvelopei. La citirea datele unei anvelope, există cifre care exprimă dimensiuni. Pentru anvelopele 195 50 r15, parametrii sunt : 195 – lățimea, în milimetri, 50 – înălțimea, ca procent din lățime, R 15 – diametrul, exprimat în inch.

Un parametru esențial în cazul anvelopelor de iarnă îl reprezintă distanța de frânare. Acest factor este exprimat prin clasa de aderență, pe un carosabil ud. Siguranța la drum este direct proporțională cu  aderența la drum. Cu cât clasa de aderență e mai bună, cu atât siguranța este mai crescută.

Iarna necesită cauciucuri care oferă aderență și implicit mai multă siguranță pe drum. Un cauciuc de iarnă este dotat cu caneluri speciale, șanțuri adânci,  care elimină eficace apa. Datorită acestor calități, anvelopa va rula eficient indiferent de starea vremii. În sezonul rece, carosabilul este deseori umed, alunecos, acoperit cu zăpadă, cu pojghiță de gheață sau apă și noroi.

Conducătorii auto știu că economia de combustibil este din ce în ce mai importantă. Creșterea prețurilor la carburant conduce la alegerea unor anvelope eficiente din punct de vedere energetic.Specialiștii recomandă să iei în considerare clasa de eficiență energetică pentru orice anvelopă aleasă.

O experiență de șofat în deplină siguranță înseamnă anvelope bune de iarnă.

Această clasă de eficiență energetică este prezentată sub forma unei scări graduale, cu diferite culori, purtând denumiri de la litera A la litera G, de la consumul cel mai redus până la consumul cel mai mare. Când alegi o anvelopă cu o clasă energetică excelentă, rezultatul este o economie clară de combustibil.

Pe multe anvelope de iarnă vei remarca o inscripție de genul M+S adică Mud and Snow –  Noroi și Zăpadă. Această avertizare înseamnă că anvelopa respectivă este deja testată în condiții de iarnă. Aceste anvelope sunt recomandate pentru călătorii pe timp de iarnă. Anvelopele de iarnă au pe laterale inscripționat un fulg de zăpadă – simbolul clasic. Fiecare producător de anvelope de iarnă se preocupă de calitatea cauciucului, iar cele mai performante anvelope sunt realizate folosind cele mai avansate tehnologii. O experiență de șofat în deplină siguranță înseamnă cauciucuri bune de iarnă, de la fabricanți de renume.

Adaugati comentariu