Acestea sunt cele mai bune ore de condus

ore de condus

Crae sunt cele mai bune ore de condus? Când îți programezi călătoriile? Pleci la drum dimineața sau seara? Parcurgi distanțe lungi sau scurte?

Se pare ca orele de dimineață sunt și cele mai periculoase, pentru că toți șoferii sunt grăbiți, încercând să ajungă la timp la locurile de muncă. Acesta este și motivul pentru care șoferii se simt stresați dimineața. 

Cele mai bune ore de condus

Totodată și orele de după amiază se încadrează în același segment de risc. Oboseala acumulată, stresul provocat de timpul petrecut în trafic duc la manevre periculoase care pot pune vieți în pericol. Accidente ating un maxim în jurul orei 16.

Dacă te întrebi în ce zi din săptămână se produc cele mai multe accidente, se pare că zilele de vineri adundă în astfel de evenimente neplăcute.

Te-ar putea interesa si

Așa arată cel mai spectaculos ornament auto realizat din aur cu diamante

Am vorbit despre orele pericuoase, despre zilele în care se produc cele mai multe accidente, dar care sunt lunile în care s-au înregistrat cele mai multe accidente? Studiile efectuate în baza asigurărlor au evidențiat luna mai ca fiind luna în care au loc cele mai multe evenimente neplăcute. La polul opus, luna ianuarie este considerată cea mai sigură.

Recomandarea noastră este să eviți orele la care este foarte aglomerat sau să găsești rute ocolitoare. O atitudine prietenoasă în trafic poate contribui la un trafic civilizat, fără abuzarea claxonului. Respectul pentru ceilalți participanți face parte din același arsenal pentru un trafic sigur.

Adaugati comentariu