Aceasta este prima mașină din lume fără oglinzi retrovizoare! Nu e Audi e-tron!

Lexus ES fără oglinzi retrovizoare

Audi e-tron trebuia să fie prima mașină din lume fără oglinzi retrovizoare, dar un producător japonez ia luat-o înainte. Astfel, noua limuzină Lexus ES a fost prezentată înaintea crossover-ului german și va intra în producție luna viitoare.

Brand-ul de lux de la Toyota a montat pe noua sa limuzină noul sistem Digital Outer Mirrors. Prima mașină din gama Lexus care primește sistemul este ES.

Lexus ES fără oglinzi retrovizoare

Absența oglinzilor și înlocuirea acestora cu două camera video reduc rezistența la vânt, ceea ce echivalează cu cifre mai bune de consum, performanțe superioare și mai puțin zgomot produs de vânt. Acestea oferă un unghi de vizibilitate mai mare la schimbarea direcției, reducând riscul de accident.

Sistemul integrează două camera montate exact în locul în care ar trebui să se regăsească oglinzi retrovizoare. Imaginile captate de acestea sunt redate pe ecrane cu o diagonal de 5 inci, amplasate la interior, la baza montanților din față.

Lexus ES fără oglinzi retrovizoare (3)

Tehnologia este identică cu ceea ce va instala Audi la e-tron, crossover-ul pe care compania de la Ingolstadt îl va prezenta săptămâna viitoare. Lexus i-a luat-o înainte, pentru că limuzina ES a fost deja prezentată și va ajunge în showroom-uri începând cu octombrie. Sistemul va fi preluat, în viitorul apropiat, și de alte modele ale companiei.

Pentru început însă, Digital Outer Mirrors va fi disponibil exclusiv la mașinile comercializate pe teritoriul Japoniei, pentru că este unul dintre puținele state care a aprobat tehnologia la modelele de serie.

Adaugati comentariu