Aceasta este cea mai… neagră mașină din lume

Vantablack BMW X6

Aceasta este cea mai neagră mașină din lume și prima de acest gen de pe glob. Este vorba despre o versiune unicat a noii generații BMW X6, care a primit un finisaj Vantablack. Vopseaua asigură o imagine bidimensională, schimbând radical percepția ochiului uman.

Cei care vor să vadă cu ochii lor cea mai neagră mașină din lume, o pot face luna viitoare, la Salonul Auto de la Frankfurt. Aceasta oferă un nivel de reflexie redus, indiferent de unghiul din car este privit automobilul.

BMW X6 Vantablack (1)

Finisajul a fost realizat de compania Surrey NanoSystems și conceput, în formă adaptată, special pentru BMW X6, pe care, cei care au lucrat la acest proiect, îl denumesc intern “Bestia”. Finisajul schimbă radical percepția vizuală a privitorilor, redând o iluzie prin care forma tridimensională se transformă într-o imagine bidimensională.

Se fac bancuri pe seama noii grile BMW. Cât a crescut și cât va mai crește?

Creierul interpretează imaginea ca pe o privire într-o gaură neagră sau în gol. Vantablack ascunde orice detalii de design, dar, în cazul noului X6, formează un contrast izbitor cu grila opțională cu iluminare din interior, Iconic Glow.

BMW X6 Vantablack (3)

La baza finisajului se află un concept inovator, care are la bază o matrice cu nanotuburi aliniate vertical, cu dimensiuni nesemnificative, de 14-50 micrometri în lungime și 20 de nanometri în diametru, de aproape 5.000 de ori mai subțire decât părul uman. Densitatea acestor nanotuburi de carbon este de circa un miliard pe centimetru pătrat și absoarbe automat orice sursă de lumină care atinge suprafața caroseriei, transformând-o în căldură.

BMW X6 Vantablack (6)

Tehnologia a fost dezvoltată în 2014, pentru acoperirea componentelor aerospațiale. Compania Surrey NanoSystems a primit și alte cereri din partea producătorilor auto, dar le-a refuzat pe toate până acum.

Adaugati comentariu