Biocombustibilul care ar putea propulsa mașinile viitorului

Un grup de inventatori din Marea Britanie a dezvoltat un nou tip de biocombustibil pentru mașini. Acestea pot funcționa pe wisky sau mai bine zis, cu biocombustibil pe bază de reziduuri de whiskey.

Profesorul Martin Tangney împreună cu un grup de inventatori  de la Celtic Renewables, caută soluții inteligente în realizarea unui biocombustibil pentru alimentarea mașinilor. În urma căutărilor, aceștia au ajuns la concluzia că resturile de la producția de wisky pot fi folosite în scopul realizării unui biocarburant, numit biobutanol, creat din reziduurile de fabricile de wisky, resturi ale malțului de orz și lichidul spumos care rezultă în urma fermentației. Aceștia susțin că nu este nevoie să aduci modificări instalației motorului pentru a folosi noul combustibil.

John Torrance, managerul distileriei Tullibardine Distillery din Perthshire a declarat următoarele: „Chiar de la început, de când cei de la Celtic Renewables ne-a abordat, am putut vedea potențialul de schimbare a unui nou tip de combustibil creat din produsele noastre secundare.”

Cei de la Celtic Renewables nu se opresc aici și speră ca în urmatorul an să construiască un centru demonstrativ care să-i ajute în continuare. Aceștia speră și la o finanțare suplimentară care să le permită să testeze în continuare produsele.

„Biocombustibilul joacă un rol important în eforturile de reducere a dependenței de carburanții clasici și ar putea funcționa în paralel cu tercerea la mașinile electrice”, a declarat profesorul Tangney de la Celtic Renewables.

Sursa: Telegraph.co.uk, Foto: Twitter Celtic Renewables

Adaugati comentariu