Vrei cauciucuri la mâna a doua? AFLĂ de ce NU trebuie să le iei în considerare!

cauciucuri

Vrei cauciucuri la mâna a doua? AFLĂ de ce NU trebuie să le iei în considerare! Toți șoferii sunt de acord că ideal ar fi ca anvelopele mașinilor să fie noi și că ar trebui să stea cât mai departe de magazinele second-hand, însă situația financiară îi obligă, de cele mai multe ori, să se gândească la acest lucru de două ori.

Problemele cu banii, pe care mulți le au, îi obligă să opteze pentru anvelopele la mâna a doua, în ciuda faptului că știu din start că nu este tocmai alegerea potrivită.

Specialiștii sunt de părere că informarea adecvată poate să-i facă să se răzgândească rapid, așa că îndeamnă șoferii să acumuleze cât mai multe informații în acest sens și să afle, cât mai exact, care sunt riscurile la care se supun pe ei sau pe ceilalți participanți la trafic ,doar pentru că rulează pe șosea cu anvelope SH. Astfel, conducătorii auto responsabili vor reuși să ia cea mai bună decizie și să nu se joace cu viața tuturor.

Iată câteva sfaturi utile pentru cei care sunt tentați să folosească produsele second-hand!

  • Cauciucurile la mâna a doua nu sunt atât de ieftine pe cât își imaginează unii. De fapt, cine spune că economisește bani în acest fel se înșală amarnic. Anvelopele second-hand sunt deja uzate și nu vor putea fi folosite foarte mult. Practic, vor fi nevoiți să cumpere altele, mult mai rapid și în scurt timp. Cea mai bună soluție este să găsească cauciucuri noi, așa că ar putea să cerceteze cu atenție site-ul https://www.vadrexim.ro/anvelope.html, unde produsele sunt bune și ieftine;

 

  • Siguranța în trafic poate fi pusă la îndoială dacă vor utiliza cauciucurile SH. De ce foștii proprietari le-au aruncat și nu le-au mai folosit? Este o întrebare banală, pe care toți trebuie să și-o pună în cazul în care sunt tentați să facă această alegere. Răspunsul la întrebare este simplu. Anvelopele erau uzate și era necesară înlocuirea lor. Așadar, produsele de acest tip nu sunt deloc sigure, iar frânarea se face cu multă greutate, mai ales în condiții dificile de drum;
  • Mulți șoferi optează pentru ele, deoarece își dau seama că anvelopele pe care le au pe mașină nu vor trece niciodată testul unui agent de circulație. Amenzile sunt foarte mari și teama îi obligă să cumpere cauciucuri SH, uneori la fel de uzate. Din păcate, ele nu îi vor proteja de amendă, mai ales dacă sunt consumate destul de mult și extrem de vizibil. În România, adâncimea minimă legală pentru cauciucuri este de 1,6 mm, așa că este esențial să se țină cont de acest amănunt.

În concluzie, conducătorii auto trebuie să fie responsabili înainte de toate și să nu ia în considerare alegerea unor cauciucuri second-hand, chiar dacă nu stau foarte bine din punct de vedere financiar. Niciodată nu trebuie să se zgârcească cu privire la acest aspect, pentru că este vorba de siguranța în trafic, de viața proprie și a celorlalți, dar și pentru că, la urma urmei, nu vor face în fiecare zi o astfel de cheltuială.

Surse foto: shutterstock.com, ro.pinterest.com

Adaugati comentariu