Un autobuz autonom a fost implicat într-un accident pe străzile din Las Vegas

Un mini-autobuz autonom cu opt locuri a fost implicat într-un accident ușor pe străzile din Las Vegas la puțin timp după ce a ieșit pe stradă. Autobuzul se numește Navya, iar materializarea sa a fost posibilă cu ajutorul a două companii, AA și Keolis. Traseul pe care urma să-l efectueze nu era unul lung și nici greu, ci vorbim de doar câțiva km în cartierul Fremont East din Las Vegas.

Accidentul nu a produs victime și nici pagube majore. Deși în orice accident în care va fi implicată o mașină autonomă se vor grăbi mulți să dea vina pe mașină, în acest caz particular, responsabilitatea este undeva la mijloc. Șoferul unei camionete a efectuat câteva manevre cu spatele și a lovit bara de protecție de la autobuzul autonom. Cei 8 pasageri s-au arătat nemulțumiți de faptul că autobuzul nu a putut evita situația și a staționat în loc să opteze pentru plecarea de pe loc. Un oficial al autorității responsabile de proiect a afirmat că, deși situația este una neplăcută, microbuzul a procedat exact cum ar fi trebuit. Practic, a detectat o posibilă coliziune și a frânat cu scopul de a o evita. Nu putea să prevadă că un alt șofer va intra în el.

În Statele Unite au loc din ce în ce mai multe experimente care vizează mașinile autonome, iar aceste experimente au loc  pe străzi destul de circulate.

Sursa Playtech.ro, Digital trends.com, foto

 

Adaugati comentariu