Am văzut fotografiile spion cu mini-Tiguan-ul de la Volkswagen, dar acum nemții ne invită în atelierul de design al companiei pentru a vedea mai mult. Așa arată Volkswagen T-Roc, baby-SUV-ul cu care compania încearcă să atragă un segment nou de clienți.

A început numărătoarea inversă până la prezentarea noului Volkswagen T-Roc la Salonul Auto de la Frankfurt. Dar nemții îl arată aproape în întregime, făcând publice imagini suprinse în atelierul de design al companiei.

Clipul de trei minute și jumătate arată povestea designului micului SUV, care a început cu o coală de hârtie. Cel care a desenat interiorul SUV-ului de clasă mică, Ingo Bruckmann, explică și el cum a ales materialele și cum a trasat liniile a ceea ce în curând, va ajunge pe piață.

Volkswagen T-Roc (2)

Omul care a rezolvat partea de design exterior, Marco Giumentaro, a ales o grilă robustă și faruri cu o semnătură luminoasă nouă. Două doamne au ales paleta de culori. Foarte personalizabil și – spun nemții – inconfundabil, T-Roc va fi oferit, ca și fratele de platformă Audi Q2, cu o caroserie în două culori. Galben, portocaliu, albastru sunt doar câteva dintre nuanțele din ofertă. Cumpărătorul va avea posibilitatea să aleagă și un interior asortat.

Cei care aduc mașina la viață sunt specialiștii în IT, care optimizează sistemul HMI (Human Machine Interface).

Până vom vedea totul live, mai avem de așteptat. Volkswagen T-Roc va fi prezentat în septembrie, la Frankfurt. Fotografiile oficiale ar putea fi dezvăluite în ultima săptămână a lunii august.