Șoc și groază! De ce ard sute de mașini în Franța de Anul Nou

Burning cars_missauto

Incendierea autoturismelor pare a fi un obicei vechi în Franța, ultima țară din lume în care ați dori să parcați mașina în noaptea dintre ani

În Franța, în fiecare an de Revelion, proprietarii de mașini sunt înspăimântați și se gândesc cu groază că Anul Nou i-ar putea surprinde cu mașinile distruse. De ce s-ar întâmpla una ca asta?

Te-ar mai putea interesa și

No Time to Die – primul trailer al noului film James Bond

Tot acest fenomen „șocant” a luat naștere în 1990, chiar în Ajunul Anului Nou! Pe străzile din cartierele sărace ale orașului Strasbourg din estul Franței, tinerii incendiau automobile în semn de protest faţă de guvernare. Manifestarea a fost rapid adoptată și de restul orașelor din țară.

Numărul mașinilor distruse de flăcări s-a ridicat în 2018 la 1031 comparativ cu 935 de caroserii arse cu un an în urmă, în timp ce arestările au crescut de la 456 la 510, a declarat zilele trecute un oficial al Ministerului francez de Interne.

Aproape 20 de vehicule au fost arse recent și în Arondismentul 20 din Paris.

Cu toate acestea, statisticile lansate anul trecut de Observatorul Naţional al Delincvenţei şi Urmărilor Penale ONDRP dezvăluie că numărul de autoturisme arse în fiecare an a scăzut cu 20% din 2010. Aceasta a fost o veste bună pentru proprietarii de mașini și companiile de asigurări.

Vestea proastă este că zeci de mii de vehicule încă sunt arse în toată țara. Principalul sezon al acestei manifestări „sinistre” care instigă la violență este în iulie și august, în special de Ziua Bastiliei pe 14 iulie, când tinerii marchează ziua națională cu propriile „spectacole de artificii”.

Sursa: www.thelocal.fr

Sursa foto: AFP

Adaugati comentariu