Singura stradă în trepte din București

Strada Xenofon, singura stradă în trepte din București are 70 de trepte, desfășurându-se pe o lungime de 100 de metri între Strada Constantin Istrati și Aleea Suter, în vecinătatea Parcului Carol.

Construită acum peste 200 de ani, strada ajunge până în cel mai înalt punct natural din București, pe Dealul Filaret, acolo unde se află Palatul Suter, azi Hotel Carol.

În cadrul proiectului socio-cultural „Bucureștiul tău la scară” din 2014, strada a fost readusă la viață de către artista plastică Eva Radu cu sprijinul savana, care a pictat aici 8 clădiri reprezentative ale Bucureștiului: Opera Română, Ateneul Român, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Artă, Mausoleul din Parcul Carol, Teatrul National, Muzeul Țăranului Român și Casa Poporului, reprezentând un tribut adus capitalei. Un an mai târziu, aceeași artistă a dat o altă față străzii, realizând un superb râu montan. Un aer proaspăt, o alură boemă, o altă față a Bucureștiului.

Strada devenise o adevărată atracție pentru turiști și un loc cu care bucureștenii se mândreau, însă bucuria nu a ținut prea mult. În numai 2 ani, ceea ce devenise un adevărat obiectiv turistic s-a transformat într-o ruină. Treptele au început să se macine, rămânând în urmă doar o palidă umbră a unei picturi superbe.

Singura stradă în trepte din București

Sursa foto b1.ro

Adaugati comentariu