Se întâmplă chiar și în China – Adio, diesel și benzină!

China

Se întâmplă chiar și în China! Pe cea mai mare piață auto din lume, asiaticii iau în calcul înterzicerea comercializării mașinilor cu motoare termice.

Chinezii îi copiază din nou pe europeni și, în sfârșit, asta este o veste bună! După ce Franța și Marea Britanie au anunțat că vor renunța treptat și chiar total la mașini cu motoare diesel și pe benzină începând cu 2040, și China vrea să se alinieze tendințelor impuse de noile reglementări. Pe Bătrânul Continent, state care au deja o piață dezvoltată a vehiculelor electrice, cum ar fi Norvegia, Olanda sau Scoția, vizează măsuri similare pentru reducerea poluării.

Țara în care poluarea determină autoritățile să-i îndemne pe cetățeni să rămână în spații închise, iar măștile pentru filtrarea noxelor sunt la mare căutare, pregătește măsuri dure pentru industria auto. Chinezii vor impune fiecărui producător ca 8% din gama sa să fie reprezentată de mașini electrice. Oficialii de la Beijing au demarat deja discuțiile cu organizațiile cu autoritate în domeniu pentru punerea la cale a unui program concret, care reglementează vânzările de vehicule cu motoare termice. Aceștia vor lua drept reper anul stabilit de statele europene, 2040.

“Vom da timp producătorilor auto să se pregătească”, au anunțat chinezii. China este cea mai mare piață auto din lume. 28 de milioane de mașini se produc anual acolo, ceea ce reprezintă aproape 30% din producția globală

Adaugati comentariu