Proiect de lege: Șoferii își pot alege perioada suspendării permisului

Proiect de lege: Deputații Ștefan Alexandru Baisanu și Adrian Mocanu au inițiat un proiect care prevede că șoferii își pot alege perioada de suspendare a permisului de conducere într-un interval de 1 an de la data săvârșirii unei fapte contravenționale.

Potrivit celor doi deputati, în prevederile legii nu intră situațiile în care șoferii au săvârșit infracțiuni, fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind pedepsite de legea penală.

Te-ar putea interesa si Tot ce trebuie să știi despre punctele de penalizare

„Inițiativa legislativă vine în ajutorul șoferilor profesioniști și nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere iar pentru o „încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân „fără pâine”. Sunt de părere că la nivel național avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale șoferilor”, susține deputatul Stefan-Alexandru Baisanu.

Proiectul de lege are trei articole:

  • Articolul 1: în cazul suspendării provizorii a permisului auto, conducătorul  auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o.
  • Articolul 2: Excepțiile de la articolul 1 o fac faptele deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârșite cu vinovăție și care sunt prezentate de legea penală și sunt pedepsite de aceasta — infracțiuni.
  • Articolul 3: Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale.

Inițiativa legislativă a fost depusa la Senat pentru dezbatere în procedura de urgență, urmând să fie discutată și în Camera Deputaților, forul decizional. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie adoptată de Parlament, promulgată de  președinte și publicată în Monitorul Oficial.

 

 

Adaugati comentariu