Plănuiați un city break? E cod roșu de vânt și ninsori în vestul Europei!

cod roșu Olanda

Dacă plănuiați să plecați cu mașina spre vestul Europei sau să închiriați mașină la destinație, ați face bine să vă mai gândiți. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, Belgia și Olanda. În câteva țări din vest va fi cod roșu de vânt puternic, ploi, furtuni și ninsori.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, în conformitate cu datele oferite de autorităţile locale, sunt aşteptate furtuni puternice, ploi şi vânt cu viteză de până la 120 km/h în sudul Franţei şi în departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse”, potrivit unui comunicat de presă.

Previziunile meteorologice vor fi valabile pentru zilele de 12 şi 13 decembrie 2017.

Cod roșu sudul Franței

MAE emite avertizări și în privința situației din Belgia și Olanda, acolo unde este cod roșu de ninsori și polei, valabil pentru centrul și sudul țării, dar și cod portocaliu de ninsori și vreme rea în zona de nord.

„Vremea de iarnă va afecta transportul terestru, aerian, maritim pe tot teritoriul naţional. Organizaţia olandeză ANWB avertizează cu privire la condiţiile dificile ale circulaţiei rutiere, riscul producerii de accidente din cauza ninsorii abundente şi a poleiului, recomandând cu insistenţă tuturor şoferilor să rămână acasă, cu excepţia cazului în care călătoriile lor sunt absolut necesare / urgente”, avertizează MAE.

Din cauza vremii, 150 de zboruri au fost anulate pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam. Există deja perturbări ale circulației feroviare provocate de vreme. Școli din zona orașelor Amsterdam și Utrecht și-au închis porțile, iar cetățenii au fost avertizați să lase mașinile acasă și, pe cât posibil, să evite orice tip de călătorii.

Adaugati comentariu