Peste 4000 de ore de muncă și un rezultat spectaculos: „De Karaso Simplon”

Un bărbat din Reșița a reușit să-și construiască propria mașină. Peste 4000 de ore muncă efectivă și un sigur scop, care avea să devină o mașină excentrică de familie.

Marius Hegedus, inginer de profesie, a ales și un nume pentru aceasta, „De Karaso Simplon” . A fost construită pe scheletul unei Dacii SuperNova. Singurul lucru care a rămas din vechea mașină este un motor de 70 de cai. „Prin 2002, 2003, a durat vreo doi ani buni. 4000 de ore de muncă efectivă, în afară de concepție. Bordul este o placă de lemn de cireș și aparatura de bord e de serie. Am refăcut structura de rezistență, modelul ăsta, caroseria din fibră de sticlă. Zeci de inspirații au fost. Și din modele de Jaguar, de Bugatti și apoi a fost conceptul nostru, un soi de mașină de familie de fițe.”

Dacă te întrebi cum a ales numele mașinii, acesta are o întreagă poveste: „De la judet, judetul Caraș care e legat de râul Caraș și Simplon este un nume de-al unui tunel din Elveția, pe unde treceau trenurile care făceau legătura între Paris și Istanbul și treceau și prin România, cu locomotive de Reșița.”

Autoturismul, în stilul roadsterelor din anii ’50, are o caroserie monobloc din răşină poliesterică, armată cu fibră de sticlă montată

Sursa: Digi24, foto

Adaugati comentariu