Oficial: Conceptul BMW Z4, un sportiv pur-sânge

Conceptul BMW Z4 (16)

 

Masculin, agresiv și futurist. Așa poate fi descris în trei cuvinte conceptul BMW Z4, prezentat oficial la ediția de anul acesta a Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, California.

Roadster-ul german arată linii dinamice și proporții robuste, toate integrate într-un design emoțional.

„BMW Concept Z4 este o mașină sportivă pur-sânge, definiția plăcerii pure de a conduce. Reducând totul la esență, șoferul are șansa să experimenteze toate ingredientele condusului sportiv, într-o comuniune supremă cu mașina. Asta înseamnă libertate absolută pe patru roți,” au fost cuvintele lui Adrian van Hooydonk, directorul diviziei de design de la BMW.

Conceptul BMW Z4 (13)

Partea frontală a Conceptului Z4 vine ca o surpriză, revenind la așa-numitul “bot de rechin”. Grila foarte alungită, dar mai îngustă, renunță la lamelele verticale în favoarea unor linii întrerupte cu aspectul unui fagure, un tribut adus legendarului 328 Mille Miglia, mașina pe care românii au avut șansa să o admire la Concursul Eleganței de la Sinaia din luna iunie. Prizele de aer poziționate în partea inferioară sunt împrumutate din motorsport.

Conceptul BMW Z4 (12)

Profilul arcuit și aripile evazate îi confirmă firea atletică. Arcurile de siguranță aflate în spatele scaunelor formează un tot unitar cu roadster-ul nipon, a cărui siluetă se încheie cu stopuri subțiri, un difuzor de aer din fibră de carbon și un eleron proeminent integrat în capacul portbagajului. Și farurile LED au un aspect revoluționar, cu o nouă configurație a ceea ce BMW numește Angel Eyes, dar cu o semnătură luminoasă complet nouă, dispusă acum pe verticală.

Conceptul prezentat în fotografii vine într-o culoare nouă, Energetic Orange Frozen, o vopsea cu accent mat, care accentuează formele dinamice ale mașinii. Prototipul aleargă pe jante din aliaj bicolore, cu spite duble de 20 de inch.

Conceptul BMW Z4 (19)

Interiorul minimalist gravitează în jurul șoferului și a pasagerului. Scaunul îmbrăcat în Alcantara rezervat șoferului, panourile ușilor, consola centrală și instrumentele de bord prezintă finisaje negre, în contrast cu detaliile portocalii și cu scaunul pasagerilui care vine în aceeași culoare. Este primul concept BMW care propune nuanțe diferite pentru cele două scaune. Ceasurile de bord sunt complet digitale, iar ecranul central este poziționat în imediata apropiere a acestora. Șoferul roadster-ului beneficiază și de prezența unui Head-Up Display color. Sportivul Z4 vine cu praguri din fibră de carbon și cu sigle BMW asimetrice în scaune.

BMW Z4 este dezvoltat în colaborare cu Toyota, care pregătește relansarea modelului Supra. Avem însă, vești proaste pentru cei care s-au îndrăgostit de Conceptul BMW Z4 la prima vedere. Este doar un prototip, așa că sunt șanse mari ca cele mai agresive și mai atrăgătoare elemente să dispară odată cu apariția versiunii de serie, care va fi prezentate în septembrie la Frankfurt.

Adaugati comentariu