Noua Mazda MX-30 – 5 lucruri importante despre prima Mazda electrică

Noua Mazda MX-30 (5)

Noua Mazda MX-30 a fost dezvăluită oficial la Salonul Auto de la Tokyo. Este primul model electric al constructorului japonez de la Hiroshima. MX-30 va ajunge în showroom-urile din Europa în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Modelul este deja disponibil pentru precomandă.

Acestea sunt cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre prima Mazda electrică:

  • Este un SUV coupe cu cinci locuri și patru portiere, care se deschid în sensuri opuse. Aceste “suicide doors” le amintesc fanilor de sportive Mazda RX-8.Noua Mazda MX-30 (11)
  • 395 mm în lungime, 1.795 mm în lățime și 1.570 mm în înălțime măsoară noul model. Un ampatament 2.655 mm asigură un spațiu generos pasagerilor care iau loc pe bancheta din spate.Noua Mazda MX-30 (14)
  • O baterie cu o capacitate de 35,5 kWh o ajută pe MX-30 să parcurgă aproximativ 200 de kilometri între două încărcări, o autonomie asemănătoare cu cea a noii Honda e, cu baterie identică.
  • Designul modelului urmează principiul “less is more” (“mai puțin este mai mult”) și este inspirat de celelalte modele din gama Mazda, în mod special de noul CX-30, dar grila este mai mică, iar farurile nu sunt la fel de înguste. Linia plafonului este descendentă, pentru a-i asigura profilul de SUV coupe.Noua Mazda MX-30 (13)
  • La baza modelului se află platforma e-SkyActiv. Se regăsesc la bord numeroase funcții de siguranță, cum ar fi Smart Brake Support și cameră video, Road Keep Assist, care detectează marginea drumului, acolo unde nu există marcaje, și Blind Spot Assist.

 

Adaugati comentariu