Momentul adevărului: o mașină de curse se ia la întrecere cu un ghepard

ghepard vs Formula E

Ce se întâmplă atunci când un monopost de Formula E se ia la întrecere cu cel mai rapid animal terestru? Un ghepard, considerat specie în pericol de dispariție, merge cap la cap cu o mașină concepută pentru a lupta împotriva încălzirii globale.

Formula E nu a reușit să fure fanii motoarelor cu propulsie convențională și coloană sonoră veritabilă, dar câștigă teren în lumea sporturilor cu motor. Pot oare monoposturile eco să câștige și o luptă cu un animal ultra-rapid prin natura lui?

Organizatorii competiției cu motoare electrice și baterii au aliniat la start un monopost și un ghepard, pe o pistă dezafectată din Africa de Sud. Aerodinamice, cu patru roți, respectiv patru picioare, ambele ajung de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3 secunde. La volanul monopostului din Formula E s-a aflat pilotul canadian Jean-Eric Vergne de la teamul TECHEETAH.

Acest drag race inedit trage un semnal de alarmă asupra încălzirii globale și asupra efectelor dezastruoase pe care le are acest fenomen asupra habitatului natural al animalelor. Mai sunt doar 7.000 de gheparzi în lume, dar și acest număr este în pericol din cauza braconajului și poluării. Filmarea a fost realizată cu ajutorul asociațiilor pentru protecția mediului, ai căror reprezentanți s-au asigurat că animalul este tratat cu atenția cuvenită.

Formula E debutează weekend-ul viitor cu o cursă stradală la Hong Kong.

 

Adaugati comentariu