Momentul adevărului – ai flirtat vreodată în trafic?

Flirtul reprezintă un schimb de complimente, amabilități sau discuții incitante, între două persoane compatibile din punct de vedere sexual prin care, și unul și altul, testează posibilitatea de a intra într-o potențială legătură amoroasă.

Acum, că ne-am lămurit cu referire la definiția termenului, întrebarea este următoarea? Ați flirtat vreodată la volan?

Te-ar putea interesa si

Omniasig asigură utilizatorii de trotinere şi biciclete electrice

Cercetări în neuropsihologie au relevat că simplul contact vizual cu o persoană atractivă activează zone ale creierului care au legătură cu sistemul de recompensare al acestuia și promptează dorința de abordare.

Cei mai mulți oameni flirtează cu scopul de a începe o relație romantică.

Deși conștiința comună ne spune că bărbatul este de obicei cel care inițiază flirtul, cercetările în psihologie au arătat că, de fapt femeia este prima care transmite semnale.

„Flirtul conduce la o stare de bine, în corp fiind eliberate dopamina, serotonina și adrenalina, substanțe chimice recunoscute că întrețin fericirea. Dat fiind faptul că atunci când flirtăm ne simțim bine, un alt motiv ar putea fi pur și simplu distracția. Este o formă jucăușă de a interacționa cu celălalt, atâta vreme cât acceptați amândoi regulile jocului.”

Alții, pentru a atrage atenția

În ceea ce privește flirtul în cazul șoferițelor, femeile cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani au afirmat că nu au făcut avansuri și nici nu au răspuns la ele vreodată în trafic. În schimb, femeile mai tinere, cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, au afirmat în proporție de 34% că au flirtat cel puțin o dată în timp ce se aflau la volan.

Un alt lucru ce merită a fi menționat este faptul că o femeie cu un grad de atractivitate mediu care semnalizează mai des nonverbal disponibilitatea ei va avea mai multe șanse să fie abordată de un bărbat decât o femeie mai atrăgătoare care lansează semnale mai rar.

Iar alții, pentru creșterea încrederii în propria persoană

Ai reacționat la zâmbetul unui alt șofer? Ai răspuns cu un alt zâmbet? Ai întors capul, după care l-ai căutat cu privirea? Ei bine, tot forme ale flirtului sunt.

Sursa

Adaugati comentariu