Maşina origami cu un interior complet

Maşina origami chiar există! Oricine l-a privit a fost de acord că nu a mai existat alt Lexus ca el. Are înveliș metalic, iar sticla și plasticul au fost puse laolaltă pentru un model unic construit cu precizie milimetrică. Lexus Origami Car este o replică fidelă a noului sedan IS, produs pentru sărbătorirea abilităților umane de creație care apar în fiecare mașină Lexus.

masina origami

Bărbații și femeile înzestrate cu talent, cunoscuți ca takumi, cum sunt cei care lucrează pe liniile de producție ale Lexus, își îmbunătățesc dexteritatea învățând cum să modeleze ceea ce putem numi mașina origami, folosind doar… mâna nedominantă. Iar proiectul constructorului japonez duce acest talent la un nivel superior, în același timp îmbrățișând spiritul campaniei de brand Creating Amazing a lui Lexus.

masina origami

Mașina origami are un interior complet, uși funcționale, faruri și roți care se învârtesc și, datorită unui motor electric montat pe cadrul său din aluminiu și oțel, poate fi chiar și condusă. Din punct de vedere al mărimii și al complexității, proiectul a fost unul fără precedent pentru LaserCut Works și Scales and Models, companii de specialitate britanice cu o experiență extinsă în designul și crearea de prototipuri, modele arhitecturale și operațiuni la comandă.

masina origami

Despre execuția proiectului, Ruben Marcos, fondatorul și directorul companiei Scales and Models, explica: „A fost o sarcină solicitantă, cu cinci oameni implicați în designul digital, modelare, tăiere cu laser și asamblare. La fel ca la Lexus, ne-am asumat să producem cea mai bună calitate posibilă”.

Procesul creativ a impus echipei o serie de provocări serioase. Scaunele au avut nevoie de câteva încercări să iasă corect, iar roțile au necesitat o mulțime de remodelări. Odată ce piesele fizice pentru maşina origami au căpătat formă modelatorii și-au dat seama unde mai era nevoie de îmbunătățiri, iar produsul final a fost obținut în urma unor încercări repetate pentru că orice tentativă de folosire a unor șabloane era inutilă.

Mai multe detalii

Adaugati comentariu