Land Rover Discovery Sport s-a luat la întrecere, în Finlanda, cu o sanie trasă de câini husky. Sunt cei 286 de cai putere ai noului Discovery Sport mai tari ca cei șase câini putere? Rămâne de văzut.

Motorul Ingenium de 2.0 litri cu 4 cilindri a dat tot ce are mai bun în tunelul de gheață Vesileppis, o pistă de ski indoor cu o lungime de 1 kilometru și 100 de metri, la 35 de metri în subteran. A avut și adversari pe măsură.

În subteran se menține o temperatură constantă de aproximativ – 2 grade Celsius, pentru ca stratul de zăpadă de 2 centimetri să reziste în fața celor care practică acolo sporturi de iarnă chiar și pe timp de vară.

“Zăpada este una dintre cele mai solicitante suprafețe cu care șoferii au de-a face, iar Discovery Sport se simte foarte confortabil în aceste condiții, la fel ca și câinii”, spune Karl Richards, inginer la Jaguar Land Rover.

La “manșă”, în sania trasă de șase câini, se află Laura Kaariainen, campioana Finlandei pe distanțe medii. Deci poate Land Rover Discovery Sport să învingă o campioană și șase câini foarte bine antrenați?

Tehnologia Terrain Response și sistemul de tracțiune integrală ultra-inteligent garantează prezența SUV-ului nostru compact premium într-o clasă proprie atunci când vine vorba de off-road, la fel ca și animalele care beneficiază de 4 picioare.” Șoferul SUV-ului activează funcția Grass Level Snow înainte de startul în cursă.

Clipul a fost filmat pe 26 august, de Ziua Internațională a Câinilor. Land Rover estimează că 50% dintre clienți călătoresc în compania animalelor lor. Cine a câștigat? Vedeți în clipul de mai jos.