Imaginează-ți călătoria către Hotel Cetățuia ca pe o plimbare printr-un tablou natural impresionant, unde fiecare detaliu te îndeamnă să te oprești și să te bucuri de frumusețea naturii. Sună prea artistic? Vei avea tentința să spui că da. Însă tocmai acesta este motivul pentru care te îndemnăm să vii aici. Ca să te convingi că ceea ce spunem este adevărat.
Situat în inima zonei Măgura, acest hotel reprezintă o destinație de care te vei îndrăgosti imediat
Are o energie foarte bună. Iar acest lucru se simte din prima clipă. Așadar, dacă simți nevoia să evadezi din agitația cotidiană și să te reconectezi cu natura, Hotel Cetățuia este locul ideal pentru tine. Un loc perfect în care să-ți încarci bateriile la final de săptămănă. Este aproape de București, însă te vei simți ca într-un adevărat concediu. Pune repede bagajele în mașină și bucură-ți sufletul cu câteva zile de relaxare. Satisfacția va veni imediat.
„Locul acesta atât de frumos l-a fermecat pe regele Carol I (1866-1914) care, pe când era încă doar principe domnitor al României, şi-a propus să-şi ridice aici un castel-reşedinţă de vară. Lipsa unei surse de apă potabilă în apropiere, ca şi alte inconveniente l-au făcut să renunţe şi, drept urmare, şi-a ridicat, la Sinaia, plănuita reşedinţă – Castelul Peleş. Totuşi, rămânându-i în inimă acest loc, pe atunci cu adevărat sihăstresc, principele Carol a plătit, din bani personali, pictura interioară a bisericii Schitului Cetăţuia, devenind, astfel, unul dintre ctitorii acestui lăcaş”, a spus părintele Costică Panaite, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.
Construit din piatra locală de Năieni, hotelul emană o atmosferă boierească și, în același timp, primitoare. Cu un total de 13 camere, fiecare cameră este decorată cu gust, având mobilier din lemn natural și textile plăcute la atingere, care te fac să te simți ca acasă. Ba chiar mi-am făcut curaj şi am întrebat-o pe Doamna Amalia câte ceva despre despre nişte elemente care mi-au atras atenţia. M-am bucurat, pentru că răspuns cu drag la orice întrebare. Fereastra mare a fiecărei camere oferă o priveliște spectaculoasă asupra pădurii, ceea ce face să te trezești cu o vedere de vis. În plus, cele 2 bungalouri dotate modern, îţi vor oferi o privelişte de neuitat.
Dacă îți dorești să te reconectezi cu natura, Hotel Cetățuia este destinația perfectă.
Încadrat de pădure, hotelul oferă o liniște aproape terapeutică. Departe de tumultul vieții urbane, devii mai constient de tine. E un sentiment tare implinitor. Deşi, daca nu ai mai experimentat asta, s-ar putea să devii uşor anxios. Pentru că nu ştii ce să faci. Începi să-ti pui întrebări. Începi să devii atent la lucruri pe care inainte nu le vedeai. Începi să simţi cum respiri. Îţi auzi gândurile. Da, ai dreptate! Dacă asta ai gândit. Este un loc foarte bun pentru a practica meditaţia. Acea respiraţie conştientă care-ţi inundă fiecare celulă cu momentul prezent. Şi cum să nu te simți bine, când la terasa hotelului te așteaptă prietenosul Yoyo, un Golden Retriever adorabil, mereu dornic de o mângâiere?
Pe lângă relaxare, în zona hotelului poți explora numeroase trasee de drumeție care dezvăluie peisaje spectaculoase. De asemenea, la o distanță scurtă se află Schitul Cetățuia, un loc deosebit care atrage vizitatori din toate colțurile țării. Drumul până la schit este accesibil și merită efortul pentru priveliștile incredibile. Cu toate că n-a avut privilegiul de a găzdui maiestuosul Castel Peleş, vârful Cetăţuia rămâne unul dintre reperele de credinţă şi spiritualitate buzoiană. Istoricul Nicolae Stoicescu, în lucrarea „Bibliografia localităţilor şi monumentelor feudale din România”, spune că Schitul Cetăţuia, a cărui biserică are hramul „Schimbarea la Faţă”, datează din secolul al XVIII-lea. Totuşi, de-a lungul veacurilor nu s-a mai păstrat nicio urmă care să dovedească existenţa unui lăcaş de cult aşezat în această frumoasă poiană.
Nu te-am convins încă?
O altă surpriză plăcută a Hotelului Cetățuia este restaurantul său, unde poți savura preparate delicioase din bucătăria românească și internațională. Bucătarii folosesc ingrediente locale proaspete, transformând fiecare masă într-o experiență culinară de neuitat. Atmosfera restaurantului este caldă și primitoare, iar serviciul impecabil contribuie la confortul fiecărui oaspete.
Despre Hotel Cetățuia am aflat că este rezultatul visului împlinit al Amaliei Petre și al soțului ei, care au decis să renunțe la viața agitată din București pentru a crea un loc special, unde oaspeții să se simtă ca acasă. Cu mult curaj și dedicare, au transformat un loc simplu într-o adevărată oază de liniște și frumusețe. Sunt nişte oameni tare faini, pe care, dacă-i cunoşti, îţi va fi greu să nu mai revii aici.
De ce să alegi Hotel Cetățuia?
Fie că ești în căutarea unei escapade romantice, a unei vacanțe de familie sau pur și simplu a unui loc unde să te relaxezi, Hotel Cetățuia îți oferă tot ce ai nevoie. Arhitectura sa unică, serviciile de calitate și atmosfera prietenoasă fac din acest hotel un loc special.
Recomandarea noastră
Recomandăm cu drag Hotel Cetățuia tuturor celor care doresc să se bucure de natură, de liniște și de o ospitalitate autentică. Aici, fiecare detaliu este gândit pentru a oferi o experiență de neuitat. Așadar, nu ezita să îți rezervi o vacanță la acest hotel și să te bucuri de tot ceea ce are de oferit. Vei pleca de aici cu amintiri frumoase și cu dorința de a reveni.
Articole similare
- Prea mult zgomot? Ia o pauză la Hotel Cetățuia și…
- Activități de vară și cazare de vis la Hotel TTS Covasna
- Hotel TSS Covasna: Gazda competiţiei Best Electric…
- O experiență de neuitat la Hotel TTS…
- Cum se simte liniștea? Vizitați Hotel TTS Spa &…
- Descoperiți eleganța și răsfățul la Hotel TTS Spa…