Ford v Ferrari – un film pentru pasionații de mașini și nu numai

Ford v Ferrari este un film american de dramă din 2019 regizat de James Mangold și scris de Jez Butterworth, John-Henry Butterworth și Jason Keller.

Titlul îți spune din start despre ce e vorba, adică despre conflictul dintre doi producători de mașini în lumea curselor. Sigur, conflictul este mai mult între două corporații, una care domină (Ferrari) și una (Ford) care își dorește cu disperare să câștige pentru a da un boost reputației companiei.

Te-ar putea interesa si

Proteste împotriva noii fabrici Tesla. Află motivul

Acțiunea vizează o echipă determinată de ingineri și designeri americani cu misiunea de a construi Ford GT40, o nouă mașină de curse cu potențialul de a învinge definitiv echipa de curse perenă dominantă Ferrari la cursa din 24 de ore din Le Mans din Franța.

Inițial, Tom Cruise și Brad Pitt au fost repartizați în rolurile principale

În primele etape ale producției filmului, Tom Cruise și Brad Pitt au fost repartizați în rolurile principale, dar planurile inițiale au căzut. Mangold ales și angajat în februarie 2018, iar Damon, Bale și restul distribuției s-au alăturat cam în acceași perioadă producției.

Filmările au început în iulie 2018 în California și au durat puțin peste două luni. Ford v Ferrari a avut premiera mondială la Festivalul de Film din Telluride pe 30 august 2019 și a fost lansat teatral în Statele Unite la 15 noiembrie de către 20th Century Fox.

Filmul Ford v Ferrari a fost ales drept unul dintre cele mai bune zece filme ale anului

Filmul a adunat 216 milioane de dolari la nivel mondial și a primit numeroase review-uri care au lăudat spectacolele și secvențele de curse. A fost aleas de Consiliul Național de Revizuire drept unul dintre cele mai bune zece filme ale anului și a primit patru nominalizări la a 92-a ediție a Premiilor Academiei, inclusiv pentru cea mai bună imagine.

Pentru performanța sa, Bale a fost nominalizat la Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal.

Pe site-ul de recenzii Rotten Tomatoes, filmul are o notă de relevanță de 92% pe baza recenziilor.  „Ford v Ferrari oferă toate audiențele politice auto pe care le vor aștepta – și le echilibrează cu o dramă umană destul de apăsătoare pentru a satisface pasionații de curse.”

Publicul sondat de CinemaScore a acordat filmului o notă rară de „A +”, în timp ce cei de la PostTrak i-au acordat un scor pozitiv general de 87% (cu o medie 4,5 din 5 stele), 68% spunând că îl vor recomanda cu siguranță.

Ford v Ferrari „Este ceea ce promite să fie, o explozie din trecut”

Mick LaSalle din San Francisco Chronicle a oferit filmului 4 din 4 stele, spunând că „este ceea ce promite să fie, o explozie din trecut” și scrie: „Ford v Ferrari ar fi putut fi doar o poveste sportivă, dramatizând un capitol interesant în curse, și ar fi fost bine. Dar, arătând interferența constantă a lui Ford și a minionilor săi în activitatea dedicată a lui Miles și Shelby, acest film al lui James Mangold devine o poveste a sufletelor care se luptă cu sufletele. „

Eric Kohn din Indiewire i-a oferit filmului un „B”, spunând că „Ford v Ferrari excelează la evocarea fiorului pur al cursei -„ un corp care se mișcă prin spațiu și timp ”, așa cum spune un personaj – și este suficient de convingător în acele momente. cazul în care nimic nu bate fiorul concurenței. „

Peter DeBruge de Variety a lăudat secvențele de curse și performanțele lui Bale și Damon, scriind:„ Cele mai bune filme sportive nu se referă atât la sport, cât la personalități, iar acești doi merg cu performanțele lor. 

Sursa

Adaugati comentariu