Make-up: Femeile nu coboară din mașină … nemachiate!

Femeile nu ies din casă nemachiate. Bun, până aici, nimic neobișnuit! Dar când spui  „femeile nu ies din mașină nemachiate”?

Pe marginea acestui subiect se bat cap în cap o mulțime de idei, unele pro, unele contra, depinde din ce tabară faci parte. Un lucru este sigur: nu contează cum te urci în mașină, ci cum cobori din mașină! După acest principiu se ghidează o mare parte din șoferite, care fac din drumul spre serviciu, un adevărat ritual de înfrumusețare.

Potrivit ziarului britanic Daily Mail „43% dintre femeile din Marea Britanie care au participat la sondaj au spus că obişnuiesc să se machieze când se află în trafic, chiar dacă sunt conştiente că fac un lucru periculos, în timp ce 46 % recurg doar la mici retuşuri, cel mai adesea când se află la semafoare sau la cozi”

Chiar dacă reprezentanții sexului tare blamează acest lucru, ba chiar urăsc acest obicei al doamnelor, se pare că dincolo de aspectul estetic, această preocupare are componente psihologice bine înradacinate în natura feminină.

Se pare că psihologii au urmarit acest comportament pe parcursul a doi ani și au descoperit că acest proces are un efect major asupra femeilor. „S-a observat că atunci când erau machiate, femeile gândeau pozitiv, erau mai fericite şi aveau uneori, o senzaţie de euforie, mai ales când se admirau în oglindă. Motivul? Creierul lor secreta mai multă dopamină”, este de parere psihologul Ken Mogi, care considera că „aceleși senzaţii experimentează şi bărbaţii atunci când se rad sau când se dau cu parfum.” Un alt studiu condus de profesorul Nancy Etcoff din cadrul Universităţii din Boston a demonstrat faptul că machiajul purtat de femei, pe lângă rolul estetic pe care îl are, le ajută pe acestea să dezvolte relații mult mai ușor și să fie considerate competente la locul de muncă. Purtarea unui machiaj adecvat le oferă reprezentantelor sexului frumos încredere și curaj în acțiunile pe care le întreprind. Ați văzut vreo femeie care să claxonexe că cel/cea din fața ei nu a pornit imediat ce semaforul s-a făcut verde? Care este explicația? Sesiunea de refacere a machiajului poate fi prelungită. Raportându-ne la timpul pe care îl petrec femeile aplicând machiaj, 21% dintre femei se limitează la 5 minute atunci când conduc, 42%  acordă în medie 10 minute, iar 22%, 20 de minute, conform Daily Mail.  Iar, acest lucru se numeste adaptare la condițiile de drum!

Pe de altă parte, femeile iubesc să se reinventeze, să fie surprinzatoare, se află tot timpul în cautarea perfecțiunii, iar acest lucru necesită timp, oglinda și mult fard!  Foarte interesant este faptul că „spre deosebire de animale, pentru ființele umane, a fi femeie înseamna să te faci frumoasă”, spune psihiatrul și psihanalistul Hana Rottman, iar antropologul Bruno Remaury în „Le Beau Sexe faible” subliniază faptul că „datoria femeii este să fie frumoasă”.

Acest “război” al sexelor se poartă în continuare, iar părerile sunt împărțite, existănd argumente de ambele părți. Haideți să nu mai punem etichete! Cred că atâta timp cât există respect și civilizțtie, putem face echipă bună …și pe drumurile aglomerate!

         Grafic

Sursa imaginii: Reveal.co.uk

Adaugati comentariu