Despre cristale, cu Irinel Galasiu. „Recomand șoferilor cuarțul fumuriu”

cristale

Astăzi vorbim despre terapie prin intermediul cristalelor. Da, tematica zilei se numește cristaloterapie!  🙂 Irinel Galasiu a acceptat invitația noastră și ne răspunde întrebărilor într-un interviu. Irinel Galariu este specializată în theta healing, reiky, cristaloterapie, bioenergoterapie, aromaterapie și o vedem zi de zi în postura de reporter la ProTV. Este expertul de care avem nevoie pentru a traversa mai ușor această perioadă dificilă.

Irinel Galasiu, îți mulțumim pentru deschidere și pentru sfaturi! 

MissAuto: Ce este maşina în concepția ta, un simplu mijloc de transport, o modalitate de etalare a poziției sociale sau o chestiune de lifestyle?

Irinel Galasiu: Mașina a devenit indispensabilă în zilele noastre. Pentru mine reprezintă un mijloc de transport. Nu marca este importantă, ci cum mă simt eu în ea, dar si siguranța pe care mi-o oferă. Nu cred că “mașina face omul, ci că omul face mașina.” Este adevarat că în timp, m-am atașat de mașina mea și că am început să o văd ca pe o “prietenă” pe care o iau cu mine în toate calatoriile, dar și în toate drumurile pe care le fac aproape zilnic.

MissAuto: O mașină se poate alege și cu …sufletul?

Irinel Galasiu: Da. Știu că este greu până găsești o mașină care să obțină bifa pentru toate cerințele tale. Dar cred că atunci când găsești mașina “ta”, simți asta. Ceva în inima ta tresare. Din clipa în care o vezi sau te sui în ea, cred că simti că este a ta.

MissAuto: Ce mașină conduci și care au fost factorii determinanți în alegerea ei?

Irinel Galasiu: Conduc o Honda Civic neagră, care este din 2006. Și încă merge foarte bine. Nu am avut probleme majore cu ea. Doar cele de întreținere. De aceea încă nu am dat-o. Ma simt bine în această mașină. Are un motor de 2.2 și o consider ca pe acea parte “salbatică” din mine.

„Recomand șoferilor cuarțul fumuriu”

MissAuto: Ce cristale recomanzi șoferilor care se enervează foarte ușor în trafic și cum să le poarte?

Irinel Galasiu: Sunt mai multe cristale benefice în acest sens. Aș putea spune despre cuarțul fumuriu că este un cristal care calmează, care ajuta la disiparea nervilor, a agitației interioare, dar mărește și vigilența. Ceea ce în trafic este esențială. Ametistul reduce iar agitația, furia.

Transformă energiile negative, în unele pozitive. Deci te poate face să vezi din altă perspectivă ceea ce se întâmplă în trafic. Poate te ajută să vezi mai mult natura, copacii, cerul (nu timp ce conduci, atunci trebuie să fii precaut) și astfel să nu te mai enervezi de orele petrecute în trafic.

MissAuto: Care sunt cristalele pe care le recomanzi cel mai des și de ce?

Irinel Galasiu: În general oamenii își doresc iubire, prosperitate financiară, cariera, sănătate și să fie liniștiti și protejați de orice întâmplări neplăcute. Tocmai din acest motiv, pe www.shamballacrystals.ro, am creat 8 categorii în care se încadreză cristalele cele mai potrivite în funcție de nevoile unui om. Cuarțul roz aș putea spune că merge foarte bine pentru iubire, citrinul este considerată piatra banilor, pentru sănătate și noroc ar putea fi jadul, aventurinul. Acestea sunt doar câteva exemple. Pe site vor alege singuri ceea ce este cel mai potrivit, pentru că se spune: “nu tu alegi cristalul, ci cristalul te alege pe tine.” Și așa este. Cine se orientează către un cristal, chiar dacă nu îi cunoaște proprietățile, când va citi după, va vedea că a ales exact ceea ce avea nevoie.

MissAuto: Cum încurajezi oamenii să treacă mai ușor peste această perioadă?

Irinel Galasiu: În primul rând să nu se cufunde în frică. Frica este de o energie foarte joasă care te poate face să te îmbolnăvești. Este cunoscut experimentul lui Avicenna, în care a fost pus într-o cușcă un lup, iar în cușca de lângă, un miel. Mielul a murit după un timp din cauza fricii. Deci frica ne poate face mult mai mult rău decât ceea ce se întâmplă. Trebuie să ne luăm toate măsurile de precauție posibile, însă este bine să facem atât cât putem lucruri care să ne aducă liniște, pace. Să citim, să ascultăm muzica preferată, să ne bucurăm de timpul petrecut cu famila. Vor trece și aceste momente de transformare pentru întreaga populație. Dacă vom învăța ceva din ceea ce se întâmplă, omenirea se va schimba mult în bine. Dacă ar fi să recomand niște cristale care să te ajute în această perioadă, ar fi cuarțul roz, labradoritul, piatra lunii, ametistul, jadul. Sunt pietre blande care îți pot fi ca un balsam în această perioadă.

“Nu tu alegi cristalul, ci cristalul te alege pe tine.”

MissAuto: Ce le transmiți scepticilor care nu cred în astfel de terapii cu cristale?

Irinel Galasiu: Întâi să cerceteze. Să fie deschiși către cunoaștere. Dacă cineva nu cunoaște despre un domeniu, să nu spună că nu există. Să experimenteze.

Trezirea spirituală este acel pas în care conștientizezi că suntem mai mult decât un corp fizic, suntem energie, lumină, vibrație. Lucruri dovedite pentru cei care nu cred. Și in rest, efectiv să încerce, să simtă singuri. Treptat, nu este un maraton. Cu cât experimentează mai mult, cu atât se vor deschide energetic mai mult și vor începe să simtă lucruri pe care înainte nu le credeau. De acolo va începe o călătorie către sine cu adevărat fascinantă.

MissAuto: Ce cristale recomanzi șoferilor pentru protecție?

Irinel Galasiu: Revin la cuarțul fumuriu, continui cu carneol, jasp roșu, cuarț de stanca, lapis lazuli.

MissAuto: Cum putem fi conștienti de puterea cristalelor?

Irinel Galasiu: Tot prin experimentare. Ca o scurta introducere despre lumea cristalelor pentru cei sceptici, Planeta Pământ este un organism care respiră și care oglindește în multe privințe corpul uman. Fiecare ființă de pe planetă acționează ca o celulă în cadrul unui sistem al acestui mare întreg. Regnurile animal, vegetal, păsările, insectele și oamenii sunt toate parte integrantă a marelui organism ce se numește Pământ. Pământul posedă un câmp energetic sau aură, care constă din energia electromagnetică (lumina). Oamenii au și ei un câmp electromagnetic (aura), care îi înconjoară și le străbate corpul. În interiorul Pământului, platourile continentale se mișcă constant pentru a păstra echilibrul în corpul Gaiei. Cea mai densă componentă a sa o constituie energia elementului Pământ. Și în corpul nostru acest element este reprezentat de mișcările celor mai dense componente: oasele și muschii.

Miezul fierbinte al Pământului realizează o reciclare a acestuia, topind piatra, eliberând energie și căldură. Sistemul circulator al Gaiei acționează prin mareele oceanice și prin curgerea fluviilor, râurilor.

Acesta este elementul apă reflectat în sistemul nostru circulator și limfatic. Respirația Gaiei circulă în interiorul și în afara organismului ei sub formă de gaze și aer. Acesta este elementul Vant, care este prezent și în corpul nostru sub forma respirației și a gazelor. Astfel că nevoile corpului uman, se regăsesc în natură. Sunt una cu natura. Cristalele există pe Pământ de la facerea acestuia. Au crescut odată cu el. Sunt una cu el, deci una cu noi. Când introducem în aura noastră, purtăm pe noi sau ținem lângă noi, anumite cristale, acestea intră exact în rezonanță cu energia noastra și se duc exact acolo unde simt ca au nevoie să lucreze. Unde “dă cu minus”.

Vizitează magazinul online AICI

Iar mai simplu, cu cât vei lucra mai mult cu aceste cristale, cu atât le vei simți energia. Iți vor transmite mesaje, sub formă de gând, stare. Parca îți vine să faci ceva, să spui ceva, să schimbi ceva. Trebuie doar să fii atent. Si ca experiment: ține în mână orice cristal, închide ochii și concentrează-te asupra lui și asupra palmei tale. Inspiră și expiră. Vezi, ce simți? Simți furnicături, pulsații, sau orice altceva.

Felicitări, a fost prima ta experiență cu un cristal. Dacă nu ai simțit, nu este problemă. Exersează. Cu cât vei exersa mai mult, cu atât vei simți mai mult. Este ca în oricare alt domeniu. Practica te face mai bun.

cristale

MissAuto: Care este cristalul de care nu te desparți niciodată și de ce?

Irinel Galasiu: Depide mult de perioada vieții. Când un cristal își termină menirea, simți să îl lași de-o parte. Și-a făcut treaba. Dar pot spune ca am o atracție în mod deosebit către lapis lazuli, este o piatră foarte spirituală, cu deschidere către înțelepciune și Divinitate. Port cuarț fumuriu, jasp roșu, pentru că simt nevoia în această perioadă să fiu concentrata mai mult pe prezent, pe ACUM și AICI.

Sursa foto

 

Adaugati comentariu