Adio, stres în parcările ultra-aglomerate! S-a inventat parcarea în care mașinile se parchează singure! Mercedes-Benz și Bosch au creat prima parcare automatizată din lume, la Stuttgart. Șoferul coboară și își trimite mașina să se parcheze singură, prin intermediul unei aplicații descărcate pe smartphone.

Daimler și Bosch și-au unit forțele pentru a implimenta sistemul care îi permite șoferului să coboare din mașină, iar aceasta pleacă în căutarea unui loc de parcare. Manevrele sunt controlate prin intermediul unei aplicații descărcate pe telefon.  Vehiculele sunt echipate cu un sistem automat de rulare care include camere și senzori dezvoltați de Bosch. Și locația primește același sistem complex de camere și senzori.

Nu mai este necesară deschiderea portierelor, pentru că pasagerii au coborât deja, așa că mașinile pot fi parcate mult mai aproape una de alta, eficientizând spațiul cu 20%. La recuperarea mașini, procedura este similară. Utilizatorul dă comanda prin intermediul aceleiași aplicații. Sistemul automat detectează mașina comandată, pornește motorul și o conduce la punctul de întâlnire din parcare.

parcarea automatizată

Aflat încă în faza de testare, sistemul reprezintă un pas esențial către rularea autonomă. Vizitatorii vor putea experimenta serviciul începând cu 2018, fără să mai fie nevoiți să caute un loc de parcare, apoi să facă manevrele necesare pentru a strecura vehiculul în spațiul respectiv.

Proiectul desfășurat sub stricta supraveghere a autorităților din Stuttgart, va avea nevoie de aprobare înainte de a intra în funcțiune pentru publicul larg.