O mașină a ajuns pe acoperișul unei case dintr-un cartier liniștit din Saint Louis, Missouri, duminica trecută, în jurul prânzului. Proprietarul locuinței nu era acasă în momentul accidentului.

Mașina rula cu viteză pe șosea, când șoferul a pierdut controlul. De pe un deal din apropiere, vehiculul a plonjat direct pe acoperiș, iar în zbor, a atins și casa vecină. Pompierii sosiți la fața locului susțin că șoferul era prins sub bord. Deși rănit grav, acesta se află acum internat în spital, în stare stabilă.

“În viața mea n-am văzut așa ceva și probabil nici nu vom mai vedea”, spune un vecin care a asistat la accident, Larry Davis. Acesta abia ieșise din biserică după slujba de duminică și a transmis totul live pe Facebook. “Mașina rula foarte repede, poate 80-90 de mile pe oră (130-145 km/h). Odată ajuns în intersecție, a tăiat virajul, iar de pe micul deal, a decolat, pur și simplu, aterizând apoi, pe casă”, povestește Davis, convins că șoferul nu a luat piciorul de pe accelerație nicio secundă.

Autoritățile spun că șoferul ar trebui să zică merci că este în viață, chiar dacă s-a ales cu câteva oase rupte. Bărbatul aflat la volan a rămas captiv timp de o oră în mașină, înainte de intervenția echipei de descarcerare. SUV-ul a rămas pe acoperiș timp de trei ore.

Proprietarul casei a înlemnit când s-a întors de la sală. Acesta fusese sunat de un vecin care i-a spus să se întoarcă acasă de urgență. Nu este prima dată când o mașină a ajuns în grădina sa, dar niciodată chiar pe casă. Ultimul accident, în care a fost implicată o mașină venind din sens opus, s-a încheiat în gardul bisericii de peste drum. Locuitorii din zonă le-au cerut autorităților să monteze denivelări pentru reducerea vitezei. Autoritățile încă investighează cazul, pentru a afla cum a ajuns mașina pe acoperiș.