Anvelope vorbitoare și colorate – Pirelli dezvoltă aplicația interactivă

Pirelli (4)

Asta da interactivitate! Pirelli a inventat aplicația în care anvelopele vorbesc despre gradul de uzură, despre presiune și caracteristici care le-ar putea afecta performanța. Conceptul poartă denumirea Pirelli Connesso și va fi disponibil pentru anvelopele Pirelli P Zero și Pirrelli Winter Sottozero.

Fiecare pneu are un microcip integrat în peretele lateral. Acesta cântărește doar câteva grame și nu afectează în niciun fel echilibrul anvelopelor. Microcipul este conectat la o aplicație care se poate descărca în orice smartphone. Sistemul Connesso recunoaște fiecare cauciuc în funcție de cod și identifică automat data fabricației.

Pirelli (2)

Microcipul măsoară presiunea, temperatura, uzura și numărul de kilometri parcurși și, prin intermediul aplicației, îl avertizează pe cel de la volan când parametrii depășesc limitele sigure. Producătorul de anvelope anunță că o versiune viitoare va estima și timpul de utilizare rămas. În plus, aplicația poate găsi cel mai apropiat service de roți, poate face o programare și chiar poate comanda cauciucuri noi.

Inițial, anvelopele Pirelli P Zero și Pirelli Winter Sottozero sunt disponibile doar cu dimensiuni mari, începând cu 19 inci, dar italienii speră să convingă producătorii auto să ofere mașinile noi echipate cu noile produse cu dimensiuni pornind de la 17 inci, conectate la computerul de bord al vehiculului.

Pirelli (5)

Ca la Formula 1, Pirelli oferă și pneuri colorate: roșu, galben, argintiu și alb sunt versiunile disponibile. Culorile nu au însă, nicio legătură cu nivelul de performanță sau condițiile meteo. Acestea au ajuns deja la supercaruri ca Lamborghini, McLaren și Pagani, iar în plan se află și Aston Martin, Bentley, Ferrari și Porsche.

Adaugati comentariu