Aceasta va fi prima mașină electrică imprimată 3D

Începând cu anul 2019, un nou tip de mașină electrică va fi disponibilă spre vânzare. Este vorba despre LSEV, o mașină cu 2 locuri care va fi imprimată 3D, în doar 3 zile, din mai puțin de 100 de piese.

LSEV este produs de XEV Limited, un startup din Honk Kong care dispune de un centru de design în Italia, precum și de unități de producție în China. Mașina are o înălțime de 1,5 metri, o lungime de 2,5 metri, o lățime de 1,3 metri, cântărește 450 de kilograme și are o viteză maximă de 70 de km/h. Acesta are o autonomie de până la 150 de kilometri.

ad-graphic-lsev

Potrivit fondatorului companiei, utilizarea tipăririi 3D în producția de automobile ar putea reduce costurile de dezvoltare cu până la 90% și va îmbunătăți drastic timpul de producție.

Piese din componenţă sunt realizate din nylon, poliester biodegradabil şi poliuretan. Şasiul şi motorul sunt făcute din metal, după metodele tradiţionale de fabricaţie. Este potrivită pentru oraş, iar inginerii spun că ar fi chiar de cinci ori mai rezistentă decât autoturismele de aceleaşi dimensiuni pe care le vedem azi pe străzile noastre.

Maşina va fi scoasă la vânzare în Asia şi Europa în aprilie anul viitor şi ar trebui să coste 8.500 de euro. Deja s-au făcut aproximativ 7.000 de precomenzi.

Surse Digi24start-up.rothesun.co.uk

Adaugati comentariu