A ieșit prin trapa unei Skoda Octavia RS și a prins săgeata care se îndrepta spre el

Skoda Octavia sageata

Un arcaș profesionist, un specialist în arte marțiale și un pilot au pus la cale doborârea recordului pentru prinderea în mers a unei săgeți expediate de la cea mai mare distanță. Cei trei s-au bazat pe talentele lor supraomenești și pe o Skoda Octavia RS 245.

Un clip de 45 de secunde confirmă recordul obținut de cei trei. Arcașul olimpic Laurence Baldauff din Austria, o femeie în vârstă de 43 de ani, a fost cel care a trimis săgeata către mașina în mișcare. Prin trapa break-ului a ieșit specialistul în arte marțiale Markus Haas.

Totul s-a petrecut foarte rapid, într-o fracțiune de secundă, dar tehnologia avansată de filmare ne permite să vedem în slow motion momentul în care femeia-arcaș strânge pumnul în jurul săgeții cu o lungime de 68 de centimetri. Săgeata a zburat cu nu mai puțin de 215 km/h sau 60 m/s. Distanța dintre arc și țintă a fost de 70 de metri.

Skoda Octavia RS sageata

A fost un experiment marcat de tensiune, pentru că toți cei implicați au știut de la început că diferența dintre succes și eșec constă în doar câțiva milimetri sau în câteva milisecunde.

Skoda Octaiva RS 245 este cea mai rapidă versiune Rally Sport construită vreodată. Break-ul sportiv ascunde sub capotă un motor turbo de 2.0 litri cu 242 de cai putere.

 

Adaugati comentariu